Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-05-15, 13:13
Το avatar του χρήστη bouboulas
bouboulas Ο χρήστης bouboulas δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

Γεια σας φιλαράκια μου.
Εδώ και τρεις εβδομάδες έστησα επιτέλους το κυβάκι μου. Αυτό που με ενθουσίασε είναι η συμπεριφορά στα κοράλλια και η ανάπτυξη τους στο κυβάκι μου σε σύγκριση με την γυάλα που τα είχα πριν. Όλα τα σκληρά σχεδόν διπλασιαστήκαν σε μέγεθος. Τελικά το φωτιστικό κάνει καλή δουλειά από ότι νομίζω. Αντικατάστησα και τον παλιό μου κυκλοφορητή με μια jebao rw 4. Αν και δεν έχω πολύ καταλάβει πως λειτουργεί αυτός ο διάολος.
Το πρώτο πρόβλημα που αντιμετώπισα είναι η έξαρση της άλγης την οποία την καταπολεμώ εδώ και μιάμιση εβδομάδα με το algaefix της api με σχετικά καλά αποτελέσματα. Γέμισαν από άλγη σχεδόν όλα τα κοραλλάκια μου με αποτέλεσμα να έχω μια τελείως αντιαισθητική εικόνα. Έφτιαξα και ένα ριακτορα για τον αντιφώσφορο και περιμένω να δω πως θα εξελιχτεί η κατάσταση.
Εμφανίστηκαν και δύο απτέσιες σε σημεία που είχα κάψει με το φλόγιστρο όταν έφερα τον βράχο. Δεν πεθαίνουν με τίποτα οι άτιμες, παρόλο που τις είχα κάψει (έτσι νόμιζα ) μετά από μια εβδομάδα, ξανά εμφανίστηκαν ακριβός στο ίδιο σημείο. Τώρα ψάχνω τρόπο να τις ξεπαστρέψω χωρίς να βγει ο βράχος από το νερό, μιας και είναι αδύνατον να γίνει κάτι τέτοιο. Κάπου διάβασα, άκουσα, δεν θυμάμαι καλά, ότι σκοτώνονται με χυμό λεμονιού που ρίχνουμε στο στόμα τους. Ισχύει κάτι τέτοιο;
Έχω και δυο γαρίδες peppermint, αλλά δεν πολύ συγκινούνται. Άλλη μια απτέσια που υπήρχε έξω από την φωλιά της μιας γαρίδας, σε λίγες μέρες εξαφανίστηκε. Από ότι έχω παρατηρήσει για να φάνε τις απτέσιες πρέπει να είναι πολύ κοντά στην φωλιά τους, ειδάλλως δεν…..
Βάζω μερικές φωτογραφίες και περιμένω τα σχόλια και τις παρατηρείς σας για όποιες βελτιώσεις μπορούν να γίνουν.
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  WP_000631.jpg
Εμφανίσεις:  285
Μέγεθος:  63,1 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  WP_000632.jpg
Εμφανίσεις:  277
Μέγεθος:  74,8 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  WP_000634.jpg
Εμφανίσεις:  250
Μέγεθος:  85,6 KB   Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  WP_000637.jpg