Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 09-05-15, 19:57
Το avatar του χρήστη g.shock
g.shock Ο χρήστης g.shock δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 07-03-2015
Περιοχή: ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Μηνύματα: 9
Προεπιλογή Στήσιμο ενυδρείου με Αφρικανικές κιχλίδες.

Καλησπέρα σας παιδες.
Μετά απο αρκετές αλλαγές στα σχέδια μου & έντονη κρεβατομουρμούρα για την απόκτηση ενός μεγάλου ενυδρείου (600λιτρα), αποφάσισα να μην το προχωρήσω λογο ανωτέρας βίας ( η παντόφλα θα ηταν δεδομένη )....!!!
Έτσι λοιπόν θα ηθελα την βοήθεια σας για να ετοιμάσω το ενυδρειο που εχω 200lt (100χ40χ50)με αφρικανικές κιχλιδες.
Δεν θέλω να το παίξω ειδικός, μιας και δεν είμαι, αλλα όσα άρθρα και αν διάβασα δεν μπορω να βγάλω άκρη ...και έτσι θα χρειαστω την πολύτιμη βοήθεια, και γνώση, απο τα παιδιά που εχουν ασχοληθεί με το συγκεκριμένο άθλημα.
Το ενυδρειο εχει την πλάτη του επενδυμένη με ενα είδος βράχου ( και καλά) και μεσα στο μυαλό μου το εχω φανταστεί να στηθεί ως εξής.
Κάτω να βάλω κατάλευκη άμμο τύπου carat http://www.aquavivere.gr/shop-produc...os-tupou-carat η οποιαδήποτε αλλη που θα μου συστήσετε εσεις, αρκεί να ειναι πολυ ψιλή.
Για βράχο σκέφτομαι να δημιουργήσω στις άκρες του ενυδρείου 2 βουνά απο πέτρες κατάμαυρες λάβας η Φεγγαροπετρα http://pangea.gr/gr/products/rocks.shtml και μπορει να ρίξω και καμια ανουβια. Με λίγα λόγια θα ηθελα να δημιουργήσω ενα ντεκόρ άσπρο - μαυρο το οποιο να το σπάει το χρώμα των ψαριών.

Και εδω ειναι που θέλω τα φώτα σας.
Η πρώτη μου ερώτηση ειναι τον αριθμό των ψαριών που μπορει να φιλοξενήσει ενα ενυδρειο δίκης μου διάστασης.
Δεύτερη ερώτηση, και παρά πολυ βασική, ειναι το είδος των ψαριών.
Οσο και αν διάβασα δεν μπορώ να καταλαβω ποια είδη ψαριών ταιριάζουν μεταξύ τους έτσι ώστε να μπορούν να συνυπάρξουν κάτω απο της ίδιες συνθήκες νερού- σκληρότητας - θερμοκρασίας κλπ κλπ.
Δεν θα με απασχολούσε να βάλω χαρέμια η κοπαδοψαρα...αρκεί να εχουν εντυπωσιακά χρώματα και να υπάρχει μια ζωηράδα μεσα στο ενυδρειο.

Οπότε με λίγα λόγια αυτο που σας ζητάω ειναι να μου προτείνουν οι ειδικοί 2 με 3 λύσεις συνδυασμών, σε τύπους ψαριών, και να ψάξω να τα αγοράσω είτε απο pets shop είτε απο παιδιά απο εδω μεσα.

Ξέρω οτι θα μου πείτε να διαβάσω και να σας πω τι ψάρια μου αρέσουν αλλα θα ηθελα να αποφύγω αυτη την φάση διότι πολυ απλά δεν μπορω να βγάλω άκρη αν θα πρεπει να ειναι ψάρια απο την λίμνη Malawi η απο την tanganyika η απο κάπου άλλου.
Θα προτιμούσα να βάλω αφρικανικές κιχλιδες μιας και το νερό της περιοχής μου ειναι ιδιαίτερα σκληρό.

Σας ευχαριστω για τον χρονο σας και να μην συγχωρήστε για το μακροσκελές σεντόνι που έγραψα.

Γιωργος.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01663 seconds with 10 queries