Μετά από αρκετό καιρό σχεδόν τελείωσα με το ενυδρείο. Έγιναν αρκετές αλλαγές. Ξανά τοποθέτησα τα ηλεκτρικά πιο συμμαζεμένα αυτήν την φορά.
Τοποθέτησα δυο 45νταρες μπαταρίες που μου δίνουν αυτονομία θεωρητικά πάνω 5 ώρες με το φορτίο που θα βάλω.
Οι μπαταρίες τροφοδοτούν ένα ινβέρτερ 380 βατ που είχα αγοράσει πριν αρκετά χρόνια, αλλά δεν το είχα δουλέψει ποτέ.
Για την φόρτιση, αλλά και την συντήρηση των μπαταριών έβαλα ένα οικονομικό φορτιστή από το ebay.
Το buck up τροφοδοτεί 4 πρίζες και ένα κανάλι από τα led
Τοποθέτησα τους drivers των led και συνδέθηκε το κάθε κανάλι με ένα χρονοδιακόπτη . Όλοι οι drivers ντιμάροντε από ένα πάνελ που τοποθέτησα στη πρόσοψη του επίπλου
Για να μην βγαίνουν ένα τσούρμο καλώδια, η τροφοδοσία των led γίνετε με ένα 8πινο καλώδιο UTP που καταλήγει σε 8πινο βύσμα XLR και εκεί συνδέεται με το αντίστοιχο θηλυκό βύσμα του καπακιού.
Επίσης περνάνε άλλα δύο καλώδια για τους ανεμιστήρες. Ένα για τα led που τροφοδοτείτε από τον χρονοδιακόπτη του πρώτου καναλιού και ένα για τα ανεμιστηράκια του ενυδρείου
Συνολικά τοποθέτησα 10 πρίζες όπου η κάθε μία ξεχωριστά ελέγχετε από διακόπτη, έτσι όταν θέλω να σταματήσω κάτι απλός κλείνω τον διακόπτη, χωρίς να χρειάζεται να το βγάζω από την πρίζα.
Έβαλα και ένα φωτιστικό στο σαμπ για την χαέτο όπου και αυτό θα ελέγχετε από χρονοδιακόπτη.
Προσπάθησα να εκμεταλλευτώ όλο τον χώρο του επίπλου όσο το δυνατόν καλύτερα για να υπάρχει εργονομία και κάποια σχετική τάξη. Τώρα θα δουλέψει λίγο καιρό δοκιμαστικά μόνο με νεράκι για να δω αν θα βγάλει τίποτα παιδικές ασθένειες η κάποιο χουσούρι που δεν έχω προβλέψει και μετά θα πάρει τον δρόμο του για το σπίτι.
Από όλη αυτήν την δουλειά έμαθα αρκετά καινούρια νέα πράγματα για led, ρελέδες, και δεν θυμάμαι τι άλλο, Δυστυχώς πείρα αργά χαμπάρι τον arduino και την χρήση του και για να τον τοποθετούσα θα έπρεπε να πάνε χαμένοι οι υπάρχων drivers. Οπότε έμεινα σε αυτούς που είχα και επιφυλάσσομαι για την επόμενη κατασκευή.
__________________
Σταματης
|