Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 03-11-05, 23:34
thediscusman Ο χρήστης thediscusman δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από accnt
vBulletin 3 φορές και μάλιστα τα καθαρά λίτρα είναι πολύ λίγο.
Βέβαια οι δίσκοι δεν θέλουν μεγάλη ροή αλλά το νερό θα πρέπει να γυρίζει 5 – 7 φορές για σωστή φίλτρανση.
Σε αυτό είμαι εκ διαμέτρου αντίθετος! Αυτή η ροή που αναφέρεις accnt είναι πάρα πολύ μεγάλη για δίσκους.
Μπορείς να βελτιώσεις την ποιότητα του βιολογικού φίλτρου φιλτραρίσματος χωρίς να αυξήσεις τη ροή και μία πολύ καλή λύση είναι αυτό που ανέφερα προηγουμένως για το φίλτρο άμμου.
Θα συμφωνήσω απόλυτα με το Γιάννη για τις αλλαγές νερού.
Επίσης προσπάθησε να έχεις όσο το δυνατό καλύτερες συνθήκες, χαμηλή σκληρότητα και ph, χαμηλά νιτρικά άλατα κτλ. Πολύ μεγάλη σημασία έχει η σταθερότητα των συνθηκών αυτών.
Όσο για το φίλτρο άμμου που μέ ρώτησες εγώ χρησιμοπιώ τo Merlin της Red Sea, αλλά υπάρχει και το αντίστοιχο της Lifeguard για το οποίο τα παιδιά που ασχολούνται με το θαλασσινό και χρησιμοποιούν πολύ περισσότερο αυτά τα φίλτρα λένε ότι είναι πιο εύχρηστο.
Όπως σου είπα και προηγουμένως επειδή παρέχει πολύ μεγαλύτερη επιφάνεια για ανάπτυξη βακτηριδίων, αφού το βιολογικό υλικό αποτελείται από πολύ λεπτή άμμο, η διάσπαση της αμμωνίας και των νιτρωδών γίνεται πολύ πιο γρήγορα. Σε ενυδρεία με χαμηλή ροή όπως είναι τα ενυδρεία δισκων αυτό είναι κάτι πολύ βοηθητικό, χωρίς βέβαια αυτό να σημαινει ότι τα υπόλοιπα εψωτεικά φίλτρα δεν κάνουν πολύκαλά τη δουλειά τους. Απλά επειδή και εγώ το χρησιμοποίησα και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος από τα αποτελέσματά του για αυτό το προτείνω.
Για τις πέτρες και τα ξύλα με κάλυψαν οι προηγούμενοι.

Page generated in 0,01446 seconds with 10 queries