Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #4  
Παλιά 13-01-15, 20:14
Το avatar του χρήστη Κλεόβουλος
Κλεόβουλος Ο χρήστης Κλεόβουλος είναι συνδεδεμένος
Mratibu wa Afrika jeshi
 
Εγγραφή: 20-12-2007
Περιοχή: 41.192471Ν, 26.304201Ε
Μηνύματα: 19.391
Προεπιλογή

Φίλε Σταύρο η αλληλεγγύη είναι απ΄τους βασικούς λόγους ύπαρξης αυτού του φόρουμ.
Αυτή εκφράζεται κυρίως με την απρόσκοπτη, αφιλοκερδή και απλόχερη μετάδοση γνώσης, εμπειρίας και πληροφόρησης όχι μόνο σε όποιο μέλος την ζητήσει αλλά και σε όποιον ενυδρειόφιλο θέλει να την διαβάσει ελεύθερα (όπως οι χιλιάδες επισκέπτες του GAB που δεν κάνουν τον κόπο να εγγραφούν).
Όσον αφορά το χάρισμα, δεν θέλω να παραθέσω λινκ από παρόμοια θέματα όπου πολλοί φίλοι χαρίζουν σε φίλους που φαίνεται πως έχουν ανάγκη πολλά και διάφορα ή τρέχουν να βοηθήσουν σε κατασκευές, μεταφορές κλπ, χωρίς καν να τους το ζητήσουν ή να τους γνωρίζουν.
Όσον αφορά το χάρισμα ζωντανών, ακόμα και των πιο "ταπεινών", εγώ προσωπικά χαρίζω μόνο σε πολύ γνωστούς που ξέρω σε τι συνθήκες θα τα φιλοξενήσουν. Δεν θέλω κάποιος να εκμεταλλευτεί (το έχω πάθει πολλές φορές) τη καλή μου πρόθεση και μετά να δω ότι τα χαρισμένα πχ πωλούνται σε παραδιπλανό φόρουμ ή ψόφησαν από κακομεταχείριση ή κατέληξαν σαν feeder σε σαρκοφάγα (όπως γίνεται με τα γκάπυ, τα χρυσόψαρα. τα σαλιγκάρια) κλπ Αντί λοιπόν να στενοχωριέμαι προτιμώ να πουλάω τα ζωντανά μου ακριβά, γιατί γνωρίζω την αξία τους, ώστε κι αυτός που θα τα πάρει τουλάχιστον να τα εκτιμήσει ανάλογα.
Όσο για τα υπόλοιπα (εξοπλισμό κλπ) και πάλι θα μου επιτρέψεις να είμαι καχύποπτος απέναντι σε διάττοντες αστέρες στο φόρουμ που εμφανίζονται μόνο για να πάρουν (ή κάτι "Κομπόστες" που θα θυμούνται οι παλιότεροι, που μάζευαν τα πάντα φτάνει να ήταν τζάμπα).
Παρ' όλα αυτά υπάρχει η ενότητα "χαρίζονται" στις αγγελίες και όσοι ζητάνε κάτι ας σκεφτούν και πόσες φορές άνοιξαν οι ίδιοι θέμα εκεί
Επειδή όμως το φόρουμ διαμορφώνει και σχέσεις ανθρώπων που μοιράζονται το ίδιο πάθος, που χωρίς να έχουν συναντηθεί ποτέ από κοντά, συναντιούνται συχνά σ' αυτές τις σελίδες και διαβάζοντας ο ένας τον άλλο αναπτύσσουν μια αλληλοεκτίμηση. Έτσι αν κάποιος γνωστός-"άγνωστος" φίλος μας ζητήσει κάτι είναι σίγουρο πως πολλοί θα ανταποκριθούν χωρίς αντίτιμο
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02239 seconds with 10 queries