Δεν βλεπει ο ηλιος αμμεσα το ενυδρειο το δωματιο ειναι ομως πολλυ φωτινο και τα φυτα πιανουν λιγη αλγη.
Σκευτικα να βαλω αλλη μια ακουα ρελλα που ειναι καλη κατα την φιλιπς για ενυδρεια (5 ευρουλακια της περνω) αλλα το ενυδρειο μου ειναι ελληνικου τυπου (ο επιμενων ελληνικα παντα....

) και στο καπακι δεν εχει χωρο για αλλη λαμπα.Μπορω να κοψω ενα μερος που υπαρχει ως αποθηκακι για το μπαλαστ καλωδια κ.λ.π. αλλα δεν το επιχειρισα ακομη γιατι φοβαμε μην το καταστρεψω.... ειναι πολλυ φωτινο το δωματιο και σκευτικα οτι το φως ειναι αρκετο.
Η ανουμπιες και η βαλισνερεια αναπτυσονται καλα το κερατοφυλλο εχει λιγο μεγαλα διαστυματα απο φυλλο σε φυλλο.Το μυριοφυλλο το κλαδεψα και το φυτεψα πιο αραια απο πριν με μυκος κλαδιων 15 εκατ. το ενυδρειο ειναι 35εκατ.υψος να δουμε αν σαπισει.... παλλι.....
Αν δεν βρω τροπο να βαλω δευτερη λαμπα θα αγορασω μονο ανουμπιες αυτες φανταζομαι και το καλοκαιρι που κλεινουμε τα παραθυρα δεν θα εχουν προβλημα απο το λιγο φως.
Co2 δεν εχω, και δεν γνωριζω και πολλα γυρο απο αυτο για να το κανω.Εδω ενα τετοιο συστημα κοστιζει καπου στα 150 με 250 ευρο αν δεν κανω λαθος, αναλογα με την μαρκα και δεν με περνει.... γι'αυτο.... καλητερα να εχω μονο ανουμπιες....
Το ενυδρειο ειναι μονο με γκαπακια 25 στον αριθμο εχω και 15 νεογεννητα! το CΟ2 απο τα ψαρια και της συχνες αλλαγες (1/3 1 με 2 φορες την εβδομαδα) μεχρι τωρα φανταζομαι ειναι αρκετο για τα φυτα ετσι δειχνουν τουλαχιστο.....
Αν δεν βαλω ποτε αλλη λαμπα και CO2 τι φυτα θα μπορουσα να εχω εκτος απο ανουμπιες?
Ευχαριστω για το ενδιαφερον..