Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #29  
Παλιά 26-11-14, 09:56
Το avatar του χρήστη abrous
abrous Ο χρήστης abrous δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 30-10-2006
Περιοχή: Ν.Ηρακλειο
Μηνύματα: 211
Αποστολή μηνύματος μέσω MSN στον/στην abrous
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Diskus fan Εμφάνιση μηνυμάτων
Η αλήθεια είναι πως κι εγώ... κυρίως για την ανατολή-δύση ενδιαφέρομαι.
Τώρα.. ΑΝ έχω και μέτρηση ΡΗ και θερμοκρασίας... ΔΕΝ θα με "χαλάσει" (αν και διαθέτω ήδη όργανα).
Από τα υπόλοιπα... αφού διοξείδιο ΔΕΝ "δουλεύω"... το alarm μέσω buzzer... το βρήκα ενδιαφέρον.
Στο κινητό internet ΔΕΝ ανοίγω οπότε... μόνο ΑΝ χρειαστεί να λείψω από το σπίτι για κάποιο μεγάλο διάστημα... θα πρέπει να το ενεργοποιήσω (αλλά θα πρέπει... να έχει και το μέρος σήμα).
Για όσους είμαστε εκτός "κλίματος" και μια λίγο πιο αναλυτική περιγραφή με απλά λόγια... για το τι θα πρέπει να λειτουργεί παράλληλα με τη συσκευή... αν ΔΕΝ σε βάζω σε κόπο. ΑΝ υπάρξει περίπτωση... πτώσης του ρεύματος.... η συσκευή πως θα επαναλειτουρήσει;
Τα έγραψες... αν έβαζες και καμιά τιμούλα... θα ήταν ακόμα πιο κατανοητό.
Το Raspberry pi B+ πχ. το βρήκα στο σκρούτζ από 35 ευρώ περίπου και έξω (από μια πολύ γρήγορη ματιά) 35 δολάρια.
Με ποίο τρόπο αξίζει... να το αγοράσει κανείς;
Μαζική παραγγελία απ' έξω πχ. θα βόλευε ή το τελωνείο θα μας σκίσει;
Το συνολικό του κόστος τελικά... έχεις πρόβλεψη για το που θα φτάσει... όσο το προχωράς;
Θα προσπαθησω να απαντησω στα παραπανω.

- Τα περιφερειακα της συσκευης (pH/Θερμομετρο/controllers κλπ )μπορουν ενεργοποιηθουν/απενεργοποιηθουν κατ'επιλογην αφηνοντας μονο τις λειτουργιες που θελουμε. Αυτο σημαινει οτι αν καποιος δεν χρειαζεται το pH και τον controller του μπορει να παραλειψει τα σχετικα εξαρτηματα του board μειωνοντας το κοστος των υλικων. Το ιδιο ισχυει και για τα υπολοιπα υποσυστηματα. Οπως ειπα και παραπανω αν καποιος δεν χρειαζεται ΤΙΠΟΤΑ αλλο εκτος απο τα φωτα δεν χρειαζεται καν το pcb αλλα μπορει να καλωδιωσει απέυθειας το Rasperry. Δυστυχως για ολες αυτες τις υποπεριπτωσεις θα πρεπει να ανεβασω χωριστες οδηγιες και διαγραμματα και αυτο θελει χρονο.

-Η συσκευη πρεπει να ειναι συνδεδεμενη στο internet για να παιρνει την ωρα αλλα και για να εχουμε προσβαση στα menu και τις ρυθμισεις αφου αυτα θα ειναι web based. Λειτουργει αυτονομα και ΔΕΝ χρειαζεται να ειναι μονιμα συνδεδεμενη με καποιο κινητο, pc, ipad κλπ παρα μονο οταν θελουμε να δουμε ή να αλλαξουμε ρυθμισεις.

-Σε περιπτωση διακοπης ρευματος θα επανεκκινησει μονη της και θα ερθει εκει που θα επρεπε να ειναι αν δεν ειχε γινει διακοπη.

- Το συνολικο κοστος του board μαζι με το Raspberry pi σε εμενα βγηκε ~120Ε. Αυτο ηταν το κοστος μοναδας αλλα εφτιαξα 5 pcb και καποια φθηνα υλικα τα αγορασα σε ποσοτητες των 10 ή 100.

- Τα Raspberry Καθως και σχεδον ολα τα υλικα τα εφερα απο την Farnell (www.farnell.com). Ο κωδικος του Raspi ειναι 2431426. Ειναι στο UK και δεν εχει τελωνειο. Εχει ελαχιστη παραγγελια 20GBP και τα πραγματα ερχονται σε 24 ωρες. Η Farnell ειναι η ποιο σοβαρη πηγη ηλεκτρονικων εξαρτηματων στην Ευρωπη που μπορει να εχει προσβαση ενας ερασιτεχνης. Τα μεταφορικα του ειναι μηδαμινα.
Για τα υλικα και τα pcb φυσικα και εχει νοημα η μαζικη παραγγελια. Η τιμη μοναδας για παραδειγμα του pcb (χωρις τα υλικα) για παραγγελια των 5 ειναι 23Ε (23 x 5 = 115E) ενω για παραγγελια των 100 η τιμη πεφτει στα 5.4Ε (100 x 5.4 = 540E). Το ιδιο ισχυει και για τα υπολοιπα υλικα εκτος απο το Raspberry που λογω της ειδικης τιμολογιακης πολιτικης του (ειναι ουσιαστικα επιδοτουμενο) η τιμη του μεταβαλλεται ελαχιστα.

Ελπιζω να βοηθησα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01961 seconds with 10 queries