Παράθεση:
tsoui Εχεις ξεπερασει και τον Πουλημενο με τα φυτωρια χαχαχα, το φοβερο και τρομερο κακτακι υποθετω? Στην 7 φωτογραφια μηπως θυμασαι πως το λενε?
Επισης υπαρχει κανενα κολπο στην μεταφυτευση για να μην γεμιζεις αγκαθια
-------------------------
Ααααα και στην 13
|
τον Πουλημενο τον εχω "ξεπερασει" γιατι αυτος ειναι απλα εμπορος..και εγω .."χομπιστας"..κατι αναλογο του.."ψαροχομπιστα" με τον μεσο πετσοπα!!!
Νο 7 υποθετω οτι λες αυτο με τα πολλα "κεφαλακια" ..το οποιο δεν ειναι "κακτακι" αλλα παχυφυτο απο την νοτια Αφρικη conophytum minimum.. ειναι το ονοματακι του...το 13 ειναι huernia isigniflora..εκ Τανζανιας..( ο Κλεοβουλος θα το ξερει..

)
-------------------------------------------------------
Παράθεση:
Bill-Samos να και οι δικοι μου...Αυτος στη δευτερη φωτο εχει κατι ασπρες κηλιδες εκει που ειχαν κολημενο με θερμοκοληση ενα ψευτικο λουλουδι..λες να συνελθει?
|
δυστυχως τα σημαδια απο τραυματισμους αρωστειες εγκαυματα κλπ δεν φευγουναπο την ""επιδερμιδα" των κακτων..απλα οπως θα μεγαλωσει το φυτο τα σημαδια θα πανε χαμηλα στον βλαστο η απο κατω...!!
--------------------------------------------------------
και 2 "αχρηστες" πληροφοριες ετσι για να ξερουμε...........
1) κακτοι υπαρχουν ΜΟΝΟ στην Αμερικανικη ηπειρο και τα γυρω νησια...!!!και πουθενα αλλου στον πλανητη......
2) η αγαυη (agave americana).η απλα αυτο που λεμε "αθανατος" και η γνωστη σε ολους .."φραγκοσυκια" που ειναι γεματη η εξοχη και οχι μονο....ΔΕΝ ειναι Ελληνικα φυτα...ειναι Αμερικανικα!!! απλα τους "εκατσε" καλα το κλιμα εδω..