Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από saxlina
Μια ερώτηση για τα ανεμιστηρακια, μήπως. Θα ήταν καλύτερο. Το ένα να φυσάει. Και το άλλο να ρουφάει, δηλαδή να το τοποθετήσουμε ανάποδα; Και κάτι άλλο ποιο ειναι το μέγιστο που μπορώ να βάλω στο ανουμπιας 1200 που έχω εγώ;σκεφτομαι να κοψω πλεξι γκλας στις διαστασεις το πισω καπακιου και να το αλλαζω καλοκαιρι χειμωνα..
|
Η δικη μου αποψη ειναι καταρχην μαλλον δεν θα φτασουν δυο ανεμιστηρια, αν το ενα ρουφαει αερα, αν πιασει καμια γερη ζεστη (μιλαω για 120αρια).
Αν εχει ανοιγματα το καπακι (πχ εξοδους πισω για σωληνες) και δεν κλεινει "αεροστεγως", μπορεις να βαλεις και τα δυο να χτυπανε στο νερο.
Εχω παρατηρησει σε δικα μου ενυδρεια, οτι αν εχουν ανοιγματα για σωληνες φιλτρου και ταυτοχρονα ανοιξω και το καπακι της ταιστρας, γινεται δουλεια.
Αλλιως ισως μπορεις να "δημιουργησεις" εσυ ανοιγματα.
Πχ να ανοιξεις το ενα φλαπ (αν δεν εχεις ειδος ζωντανων που εχει ακουστει να πηδανε απο το ενυδρειο, ή να το σκανε οπως καποια σαλιγκαρια), ή να κανεις μια επιπλεον τρυπα για ανεμιστηρα χωρις να βαλεις ομως εκει κατι.
Εχω παρατηρησει επισης οτι το ανεμιστηρακι που βγαζει εξω αερα, ακουγεται περισσοτερο ο θορυβος του.
Πρεπει φυσικα να προσεξεις το θεμα της ταιστρας με τα ανεμιστηρακια. Αν βαλεις τροφη στην ταιστρα, πρεπει να μπει χρονοδιακοπτης που να σταματαει τα ανεμιστηρια πριν ριξει φαι η ταιστρα, γιατι ενδεχεται αναλογα το ειδος της τροφης, να την πεταει ολη εξω απο το ενυδρειο.
Με δυο 120αρια (δυνατα οσο τα Konig) να φυσανε προς τα μεσα, μαλλον θα κανεις δουλεια.
Αν βαλεις τρια για σιγουρια, μπορεις αν δεις και "περισσευει" η δυναμη τους, να τα βαζεις να δουλευουνε και σε λιγοτερα βολτ (αν παρεις τροφοδοτικο πολλαπλης τασης εξοδου πχ 3-12V) και να ειναι και πιο αθορυβα.