Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 01-08-14, 12:54
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από michael151 Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Tωρα ναι! Αλλα παλι δε καταλαβα και συγνωμη που σε βασανιζω πως γινεται αυτο:"Οσο πεφτει η θερμοκρασια στο νερο, τοσο νερο εξατμιζεται." To αντιθετο δε θα επρεπε να συμβαινει ή εχω χασει κατι?

2. Αυτο τωρα ειναι μια καλη αλλα δικηγοριστικη απαντηση και γενικοτερα.. γενικη αν μου επιτρεπεις το χαρακτηρισμο!

3. Κοιτα δε σε γνωριζω δε με γνωριζεις οποτε δε θα ηθελα να πιστεψω οτι ειναι μια εμεση απαντηση ως προς το ατομο μου για το ποσο και αν ψαχνομαι ή αν εμπιστευομαι ενανα Petshopά, αλλα σ ευχαριστω για τι συμβουλη και φυσικα εχεις πολυ δικιο οπως και να χει! φιλικα

4. Ανοίγουμε μεγάλο και πολυσυζητημενο θεμα στο οποιο φυσικα και ασπαζομαι τα παραπανω αλλα και σε ορισμενες συνθηκες ταυτοχρονα, ισως να με βρεις καπως διαλακτικο.... τροπον τινα.."
Ισως, μπορει, εξαρταται, διχως αυτο που λες να χανει την ορθοτητα του και το βαρος του

5. Σαφεστατα αλλα μαλλον στο παρον post πιστευω (προσωπικη μου αποψη) οτι ψιλοαγχωσαμε παραπανω απ οτι χρειαζοταν το φιλο μας, δε βρισκεις?
Φιλικα!
1. Οταν λεω πεφτει, εννοω την ριχνουμε εμεις τεχνητα.
Για να ριξουμε λοιπον την θερμοκρασια στο νερο, αυξανουμε (τεχνητα, μεσω των ανεμιστηρων) την εξατμιση.
Οσο ριχνουμε την θερμοκρασια, τοσο πιο πολυ νερο εξατμιζεται.
Και οσο πιο πολυ θελουμε να τη ριξουμε απο την εξωτερικη θερμοκρασια, τοσο μεγαλυτερη "προσπαθεια" χρειαζεται απο τους ανεμιστηρες και τοσο λογαριθμικα μεγαλυτερη εξατμιση δημιουργειται.

2. Γιατι δικηγορίστικη? Ειπα κατι λαθος? Τα γεγονοτα αναφερω.
Με τις μετρησεις που κανουμε συνηθως στα ενυδρεια, εκτος οτι ειναι χονδρικες και στο περιπου (χωρις να βαζουμε καν και την περιπτωση των λαθος μετρησεων) ελεγχουμε τα παντα?
Μονο pH GH KH NO2 NO2 N3 και PO4 εχει το νερο και η ζωη του ενυδρειου γενικοτερα?
Ποσοι μετρανε πχ ORP? Κι αν το μετρανε, που ξερουνε ποια ειναι η σωστη τιμη για το ενυδρειο τους.
Ποσοι ξερουν τι ρολο παιζει το pH, η GH η ΚΗ, η θερμοκρασια, το TDS, το ORP, τα NO3, το CO2, το Ο2, οχι γενικα στα ψαρια μονο, αλλα και ειδικοτερα στο ειδος που διατηρουν (αφου ολα τα ειδη και οι ηλικιες δεν ανταποκρινονται το ιδιο) αλλα και στον υπολοιπο μικροκοσμο του ενυδρειου?
Ποσοι εχουν διατηρησει ενα ειδος για ολο το προσδοκιμο της ζωης του (αν ξερουν και ποσο ειναι) εστω μια φορα (που δεν φτανει) για να σχηματισουν αποψη?
Πως αναγνωριζουν σε ενα ειδος που φιλοξενουν οτι ειναι "καλα"? Φτανει να βλεπουν τα βραγχια του να κουνιουνται ή οτι γενναει? Τιποτα απο τα δυο δεν το μαρτυρα. Και τα δυο ειναι αναγκες επιβιωσης στα περισσοτερα ειδη.
Οι πιο πολλοι στηνουν ενα ενυδρειο και μετα απο 6 μηνες το ξεστηνουν και στηνουν αλλο.

3. Δεν σε γνωριζω και το πιθανοτερο ειναι να μη σε γνωρισω ποτε. Οταν γραφω ή απαντω σε καποιον συνηθως γραφω απροσωπα, με το σκεπτικο οτι θα το διαβασουν κι αλλοι και θα τους βαλω να το ψαξουν ή θα τους λυθει καποια απορια, ή με τη συζητηση, κανουν εμενα να το ψαξω παραπανω.

4. Και εγω οταν αρχισα το χομπι παρολο που το πηγαινα large για σιγουρια, εκανα καποιες υπερβολες αλλα εκανα και λαθη, γιατι δεν ηξερα οτι σε καποια πραγματα ηθελε το κατι παραπανω απο αυτο που εκανα και νομιζα οτι ηδη το υπερκαλυπτα.
Κι ακομα ειμαι επιφυλακτικος σε πολλα θεματα, γιατι οσο διαβαζω ανακαλυπτω κι αλλα.
Γιαυτο εγραψα : "Δεν μπορει να κρινει κανενας τι εινα υπερβολη και τι δεν ειναι, οταν δεν γνωριζει το οριο που ξεκιναει η υπερβολη".
Καποια πραγματα ωστοσο ειναι στανταρ.
Πχ το χλωριο καιει τα βραγχια των ψαριων και σκοτωνει βιολογια.
Αν δεν τα βλεπουμε να καιγονται λεμε "ολα ΟΚ, δεν επαθε τιποτα το ψαρι. Υπερβολες λενε".
Αν δεν βλεπουμε να εχουμε ΝΗ3 ΝΟ2 στις μετρησεις (τις οποιες κανουμε μετα απο καμια βδομαδα ομως, οχι μετα την αλλαγη και ουτε την παρακολουθουμε ολο το 24ωρο) λεμε δεν επαθε τιποτα η βιολογια.
Δεν ξερουμε ομως ποση βιολογια χαθηκε και ποσο χρονο εκανε να επανερθει και σε ποιο σημειο εφτασε το peak, αναλογα και το χλωριο που ειχε το νερο, αναλογα και το ποσοστο αλλαγης, αναλογα την ιχθυοφορτωση, την ωριμοτητα του ενυδρειου, το ταισμα που κανουμε κλπ.
Το ιδιο και με τις αποτομες μεταβολες pH GH θερμοκρασιας,
πχ ξεκιναει καποιος αλλαγες με σκετο ΑΩ σε ενυδρειο με νερο βρυσης και μετα απο 3-4 μερες χανει ενα ψαρι, ενω εχει διαβασει οτι δεν πρεπει να αλλαζουμε τη σκληροτητα αποτομα και σκεφτεται "ελα μωρε υπερβολες"
Ποσοι ξερουν οτι το ωσμωτικο σοκ σκοτωνει το ψαρι μετα απο μερες? Ριχνουν καπου αλλου το φταιξιμο.
Δεν ξερουν καν πως επηρεαζει το pH τη λειτουργια του οργανισμου ενος ψαριου, και σκεφτονται "ελα μωρε 6-8 λεει το προφιλ, ας το βαλουμε το σκαλαρι μαζι με τα molly σε 8 pH που εχει η βρυση μας".
Ουτε πως επηρεαζει η θερμοκρασια. "22-29 λεει ο καρδιναλιος, Βαλτον με τους δισκους στους 29, αν παει και 32 το καλοκαιρι δεν χαθηκε ο κοσμος"
και πολλα αλλα.

5. Ειναι αναλογα τον ανθρωπο. Αλλοι θελουν να τα ξερουν απο την αρχη πριν "γινει η στραβη".
Θα μας το πει ο ιδιος.
Γενικα ομως οι περισσοτεροι νεοι στο χομπι αγχωνονται μονοι τους, πουσαρωντας αθελα τους το συστημα τους.
"Βαλε κι αυτο, βαλε κι αυτο, ελω μωρε εχει χωρο και για αυτο"
Γιαυτο παντα προτεινω στους νεους για τα λιτρα, απο οτι λενε τα προφιλ, δινετε τα διπλα, και απο οτι λενε για τις τιμες του νερου μη το πατε στα ακρα και προτιματε ψαρια που ζουν σε τιμες νερου που εχει η βρυση σας.
Ετσι παει χαλαρα το συστημα μεχρι να μαθουν τα "μυστικα" και να πανε και στα "δυσκολα" αν θελουν.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02203 seconds with 10 queries