Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #14  
Παλιά 30-07-14, 13:01
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από tolee Εμφάνιση μηνυμάτων
νταξει παιδια, εχω δει και βιντεακια με αλματα μονομαχων αλλα μην το τραβαμε κι απ τα μαλλια.... να πηδηξει ο μονομαχος καθετα (βασικα ουτε καν καθετα, θα πρεπει να κανει τοξο υπολογιζοντας την γωνια) χωρις κανενα λογο (να φαει/ να σωθει απο καποιο κινδυνο /να γ......σει) σε υψος απο 10+ εκατοστα περιπου (οταν ειναι γεματο το ενυδρειο) μεχρι 20-25+ οταν εχει προχωρησει η εξατμιση, ειναι λιγο ακραιο... κι αν στην τελικη ειναι τοσο μαγκας, μαγκια του κι ας το κανει.... θα τον βαλσαμωσω να τον εχω στο σαλονι.....
Εχει συμβει αρκετες φορες.
Καποιες απο αυτες τις φορες εχουν αναφερθει και σε θεματα στα φορουμ.
Και μαλιστα περασανε και απο χαραμαδα στο καπακι, ουτε 1 ποντος ανοιγμα.
Κανε αναζητηση.

Διαβαζω ψαροφορουμ απο τα 2007 και εχουν δει πολλα τα ματια μου.
Γιατι νομιζετε οτι σας τα μεταφερουμε και στους νεους? Για πλακα?
Γιατι προτεινεται ενυδρειο με καπακι στους μονομαχους?

Αν θες να ρισκαρεις, ρισκαρε.
Δεν θελεις ομως να εχεις προειδοποιηθει οτι μπορει να συμβει?
Μη λες μετα οπως κι αλλοι "δεν μου το ειπε κανενας", "δεν το ηξερα", "ειμαι αρχαριος" κλπ
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από michael151 Εμφάνιση μηνυμάτων
1. Βασικα δε το καταλαβαινω.. αν η σταθμη (λεμε τωρα πεσει στο μισο θα γινει τι? συγκεντρωση ph kh gh?!?!?! αν ειχε θαλασινο ενυδρειο θα το καταλαβαινα οσον αφορα το "αλλατι" τωρα θα ηθελα να με διαφωτισεις!
δλδη αν τυχει για χ λογους και κανω αλλαγη 50% στο νερο μου (θα μου πεις ο χρονος που θα κρατηθει στο 50% θα ειναι αμελητεος) θα εχω θεμα με τις τιμες αυτες?!?!?!? θελω διαφωτιση στο θεμα!

2. "sorry delta66 αλλα δε καταλαβαινω κανενα (ιδιαιτερα το 1ο) απο τα 2 σκελη της απαντησης!!! Η πτωση θερμοκρασιας γινεται μεσω της εξατμισης?! δλδη για να ισοσκελιστει η θερμοκρασια εχουμε εξατμιση αρα για το χ χιλιοστο του χρονου η θερμοκρασια ειναι οκ?!?! λειτουργει δλδη οπως ο ανθρωοινος ιδρωτας που παλι δε ριχνεις τη θερμοκρασια μας αλλα μας συντηρει εν ζωη?!?! δε το καταλαβαινω ουτε αυτο sorry..!

3. Eπισης αν ο φιλος tolee λειψει 15 μερες με ψηλα τη θερμοκρασια αρα και τον αναβολισμο των ψαριων.. εγω ναι θα ψιλοανησυχουσα για το τι θα φανε μισο μηνα! νταξει δε μονιζω να λιμοκτονησουν αλλα...
1. Δεν ειναι το ιδιο οταν αφαιρεις το 50% του νερου οταν κανεις αλλαγη με το 50% του νερου που εξατμιζεται.
Για τον πολυ απλο και βασικο λογο οτι το νερο που εξατμιζεται, ειναι σαν το απιονισμενο, σαν το νερο της Ωσμωσης, χωρις "αλατα" (ασβεστιο μαγνησιο κλπ) και χωρις τιποτα ουτε νιτρικα, φωσφορικα κλπ
Δλδ σκετο H2O (νερο).
Εξατμιζεται και τα αφηνει ολα εχει πισω στο ενυδρειο
(ενω το νερο που βγαζεις στην αλλαγη τα εχει ολα αυτα)

Οταν λοιπον εχεις πχ (θα τα πω μπακαλιστικα για να γινουν κατανοητα) 100 λιτρα νερο με 100 μερη ανα λιτρο ασβεστιο, 50 μερη ανα λιτρο μαγνησιο, 30 μερη ανα λιτρο νιτρικα, 2 μερη ανα λιτρο φωσφορικα κλπ
και απο τη εξατμιση φυγουν 50 λιτρα νερο,
στα 50 λιτρα νερο που θα μεινουν στο ενυδρειο, θα μεινουν και ολα τα αλατα κλπ που ειχε το νερο
και θα εχεις τελικα 50 λιτρα νερο με 200 μερη ανα λιτρο ασβεστιο, 100 μερη ανα λιτρο μαγνησιο, 60 μερη ανα λιτρο νιτρικα, 6 μερη ανα λιτρο φωσφορικα κλπ
Ελπιζω να εγινε κατανοητο με αυτον τον τροπο.
Πως να το πω αλλιως.
Αν βαλεις σε ενα νεροποτηρο καφε, 1 κουταλια ζαχαρη θα βγει μετριος. Αν εχεις μισο νεροποτηρο καφε και βαλεις την ιδια ζαχαρη, θα βγει πετιμεζι.
Το νερο με τον καφε ειναι το νερο του ενυδρειου και η ζαχαρη ειναι τα "αλατα"

2 εδω ειναι η εξηγηση για την εξατμιση σε σχεση με την πτωση της θερμοκρασιας http://www.aquatek.gr/vb/showthread....d=1#post779073

3. Πιο βασικο για τα ψαρια ειναι να συνεχισει να λειτουργει το φιλτρο (να μη καει η αντλια δλδ αν ξενερισει), να συνεχιστει η αναταραξη της επιφανειας (οξυγονωση), να μη βρασει το νερο απο τη θερμοκρασια και να μη φορτωθει το νερο υπερβολικα (λογω ταισματος και ελλειψης αλλαγων) με ρυπους (νιτρικα κλπ).
Επισης δεδομενο ειναι οτι τα ψαρια εχουν διαφορετικο μεταβολισμο απο το δικο μας και οποιαδηποτε συγκριση θα οδηγησει σε λαθος συμεπρασματα.
Οντως το καλοκαιρι αυξανεται π μεταβολισμος τους αλλα τα ψαρια "τρωνε" και απο το λιπος τους, οποτε αν τα παχυνουμε λιγο πριν φυγουμε και τα αφησουμε αταιστα οσο λειπουμε (αναλογα το ειδος ψαριου και την ηλικια του, αντεχουν ανετα απο 7 μερες εως μηνες νηστικα - αν και παντα βρισκουν κατι και τσιμπολογανε σε ενα ωριμο ενυδρειο) θα τα βρουμε ισως και σε καλυτερη κατασταση απο οτι τα αφησαμε και το νερο σε αψογη κατασταση.
Εγω τουλαχιστον τα βρισκω ολα καλυτερα απο οτι τα αφησα.
Εξαφανιζονται ακομα και οι λιγες αλγες απο το ενυδρειο, που δημιουργουνται απο το πλουσιο ταισμα που κανω συνηθως.
Τα ψαρια υγειεστατα και δεν μπορω να πω οτι τα βρισκω αδυνατισμενα οσο κι αν δεν το πιστευω που το βλεπω (μιλαω για μεχρι 10-15 μερες νηστικα και για μικροψαρα που ειναι πιο ευαισθητα στην νηστεια)
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη delta66 : 30-07-14 στις 13:01 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,02319 seconds with 10 queries