Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #3  
Παλιά 14-07-14, 20:42
Undertaker Ο χρήστης Undertaker δεν είναι συνδεδεμένος
Banned
 
Εγγραφή: 14-04-2013
Περιοχή: -
Μηνύματα: 1.473
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
α. Οχι. Τη ορη του αερα (CFM - cubic feet per minute) να ειναι οσο πιο πολλα γινεται. Ποσο ακριβως χρειαζεται δεν μπορεις να ξερεις, γιατι παιζουν ρολο διάφορα. Οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα.
β. Συνηθως πανω απο 4 (καταλληλοι) δεν χρειαζονται. Αν χρειαζεσαι πανω απο 4 υπαρχει μαλλον ... προβλημα και πας σε κατι πιο ισχυρο (και πιο ακριβο φυσικα) οπως το chiller.
γ. Ανεμιστηρας προς τα εξω χρειαζεται μονο αν το καπακι κλεινει ερμητικα. Αν υπαρχουν ανοιγματα ή μπορει να μεινει ανοιχτι καποιο φλαπ, δεν χρειαζεται να χανεις θεση ανεμιστηρα για εξοδο αερα. Μπαινει οπο θελεις.
δ. Τροφη μεγαλης διαρκειας την ξεχνας. Αν ειναι μονο 7 μερες η απουσια σου δεν βαζεις ουτε ταιστρα. Αναλογα και τα ψαρια μπορει να μη χρειαζεται και για μεγαλυτερη απουσια.
Οι ταιστρες δεν κολλανε συνηθως. Εκτος κι αν ειναι τιποτα πολυ μουφα.
Φυσικα τις δοκιμαζεις αρκετο καιρο πριν τις αφησεις να δουλεψουν μονες τους.
Αν ειναι να λειψεις πολυ καιρο και βαλεις ταιστρα, υπολογισε οτι το νερο θα χρειαζεται και τις αλλαγες του. Οποτε ταισμα με τσιγγουνια, για να αντεξει το νερο (και τα ψαρια).
Συνηθως χρειαζεται και χρονοδιακοπτης στα ανεμιστηρια (εκτος απο controller) για να διακοπτει την λειτουργια τους κατα την διαρκεια του ταισματος. Υπαρχει περιπτωση, αναλογα τα ανοιγματα κλπ, να πεταει ο αερας την τροφη εξω.

Η ψυξη χρειαζεται σε ολα σχεδον τα ενυδρεια (λιγα ψαρια ζουν χωρις προβλημα αμεσο ή εμμεσο, στις θερμοκρασιες που πιανουν τα ενυδρεια το ακλοκαιρι)

Αναπληρωση της εξατμισης υθα χρειαστεις. Χειροκινητη (απο καποιος που θα επιβλεπει οσο λειπεις) ή αυτοματη,
Αλλιως, αναλογα το ενυδρειο, μπορει να το βρεις μεχρι αδειο απο νερο.
Η γνώμη σου ποια ειναι, τα ανεμιστήρια να χτυπάνε όλα μέσα και το ενυδρειο με άνοιγμα (φλάπ ή άλλο) ή ερμητικά κλειστό το καπάκι και να χτυπάει ενα ανεμιστήρι έξω και τα αλλα μέσα; Δηλαδη ποτε έχω καλυτερο αποτέλεσμα;
Φυλάξου, τωρα θα κανω μια ερώτηση που ίσως ακουστεί βλακώδης. Αν έχω ανοιχτό φλάπ και τα ανεμιστήρια χτυπάνε όλα μέσα, ουσιαστικά ο κρυος αέρας που παράγουν δε χτυπά/αντανακλά στην επιφάνεια του νερου και εξέρχεται απο το ανοιχτό φλάπ οπότε δεν έχω το αποτέλεσμα που θέλω;
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01698 seconds with 10 queries