Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #2  
Παλιά 14-07-14, 19:48
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από puntakias22 Εμφάνιση μηνυμάτων
καλησπερα εχω ενα anubia A-1200 ενυδρειο και θελω να βαλω ανεμηστηρες για ψυξη...διαβασα πολλα ποστ για αυτο το θεμα και οι ερωτησεις μου ειναι..
α. οσο μεγαλυτεροι ειναι οι ανεμηστηρες τοσο καλυτερα??βεβαια βαρενει το καπακι...η με αυτους των 8mm ειμαι οκ?
β. αν ειναι περισσοτεροι απο 4 οι ανεμιστηρες ειναι ανωφελο??δηλαδη 6??και αν ειναι 6 συνδεονται στον κοντρολερ??
γ. λετε ολοι(φυσικα το δοκιμασατε) 3 μεσα ενας εξω τον αερα..γιατι οχι 2 και 2???και μετα αυτος που ειναι εξω ο αερας πρεπει να ειναι στην γωνια??τελευταιος η πρωτος???
και μετα με την ταιστρα τωρα που ερχεται καλοκαιρι.οσοι εχετε χρησιμοποιησει καποια στιγμη κολλησε...δεν μπορει να μην εγινε ετσι???μετα πουλανε κατι μπαλακια μικρα ασπρα σαν μεγαλη ασπιρινη αναβραζουσα ας πουμε..και λενε οτι το ριχνεις και κραταει 1 βδομαδα.ισχυει??
να αναφερω οτι εχω κιχλιδες αφρικης 6 Labidochromis Caeruleus Sp. Yellow μικρα φανταζομαι 2 μηνων περιπου 1,5ποντο με 1 μεγεθος.να πω ακομα οτι μεχρι στιγμης η θερμοκρασια μεσα στο ενυδρειο δεν εχει φτασει παρα μονο μια μερα τους 28 βαθμους.το οριο τους δηλαδη.το λεω για να μου πειτε αν αξιζει το κοπο να βαλω ανεμηστηρες η οχι.αλλα αλλαζω νερο μια φορα την εβδομαδα περιπου 70 λιτρα.αυτο το λεω οτι σιγουρα παιζει ρολο στη θερμοκρασια του ενυδρειου
α. Οχι. Τη ορη του αερα (CFM - cubic feet per minute) να ειναι οσο πιο πολλα γινεται. Ποσο ακριβως χρειαζεται δεν μπορεις να ξερεις, γιατι παιζουν ρολο διάφορα. Οσο πιο πολλα τοσο πιο καλα.
β. Συνηθως πανω απο 4 (καταλληλοι) δεν χρειαζονται. Αν χρειαζεσαι πανω απο 4 υπαρχει μαλλον ... προβλημα και πας σε κατι πιο ισχυρο (και πιο ακριβο φυσικα) οπως το chiller.
γ. Ανεμιστηρας προς τα εξω χρειαζεται μονο αν το καπακι κλεινει ερμητικα. Αν υπαρχουν ανοιγματα ή μπορει να μεινει ανοιχτι καποιο φλαπ, δεν χρειαζεται να χανεις θεση ανεμιστηρα για εξοδο αερα. Μπαινει οπο θελεις.
δ. Τροφη μεγαλης διαρκειας την ξεχνας. Αν ειναι μονο 7 μερες η απουσια σου δεν βαζεις ουτε ταιστρα. Αναλογα και τα ψαρια μπορει να μη χρειαζεται και για μεγαλυτερη απουσια.
Οι ταιστρες δεν κολλανε συνηθως. Εκτος κι αν ειναι τιποτα πολυ μουφα.
Φυσικα τις δοκιμαζεις αρκετο καιρο πριν τις αφησεις να δουλεψουν μονες τους.
Αν ειναι να λειψεις πολυ καιρο και βαλεις ταιστρα, υπολογισε οτι το νερο θα χρειαζεται και τις αλλαγες του. Οποτε ταισμα με τσιγγουνια, για να αντεξει το νερο (και τα ψαρια).
Συνηθως χρειαζεται και χρονοδιακοπτης στα ανεμιστηρια (εκτος απο controller) για να διακοπτει την λειτουργια τους κατα την διαρκεια του ταισματος. Υπαρχει περιπτωση, αναλογα τα ανοιγματα κλπ, να πεταει ο αερας την τροφη εξω.

Η ψυξη χρειαζεται σε ολα σχεδον τα ενυδρεια (λιγα ψαρια ζουν χωρις προβλημα αμεσο ή εμμεσο, στις θερμοκρασιες που πιανουν τα ενυδρεια το ακλοκαιρι)

Αναπληρωση της εξατμισης υθα χρειαστεις. Χειροκινητη (απο καποιος που θα επιβλεπει οσο λειπεις) ή αυτοματη,
Αλλιως, αναλογα το ενυδρειο, μπορει να το βρεις μεχρι αδειο απο νερο.
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01753 seconds with 10 queries