Χελωνάκι νερού. Βοήθεια !
gloriadrogi
Junior Member
Περιοχή: αιγαλεω

05-07-14, 20:26
Αξιολόγηση:
(0 votes - average)
Καλησπέρα!είμαι 21 χρονών και εδώ και 13 χρόνια έχω ένα χελωνάκι νερού. Παραδόξως ποτέ δεν έχει εμφανίσει κανένα πρόβλημα με την υγεία του, και λέω παραδόξως επειδή τόσα χρόνια ζούσε σε μικρό χώρο, κάθε χειμώνα έπεφτε σε χειμερινή νάρκη και η διατροφή του ήταν αποκλειστικά τα γαριδάκια του εμπορίου. Πρόσφατα έμαθα για τις ανάγκες του αφού τόσα χρόνια ούτε στο πετ σοπ δεν τις ξέρανε και ένιωσα πολύ άσχημα που τόσα χρόνια την κακομεταχειριζόμουνα. Της πήρα μια πλαστική λεκανίτσα των 35 λίτρων για αρχή, μέχρι να μπορέσω να πάρω ένα μεγαλύτερο ενυδρείο, και ένα φίλτρο resun 200λ/ωρα. Της έχω βάλει τις πέτρες που είχα στο παλιό της ενυδρείο (από τη θάλασσα). Από Δευτέρα θα πάρω αντιχλώριο και βιταμίνες και από τέλη Αυγούστου θερμοστάτη και λάμπες( θερμότητας και uva-uvb). Προς το παρόν είναι στο μπαλκόνι, η λεκάνη η μισή βρίσκεται στη σκιά και η μισή στον ήλιο και έχω βάλει τούβλα όπου ανεβαίνει και στεγνώνει τελείως όταν θέλει. Της έχω αγοράσει γαρίδεσ και τόνο. Φρούτα και λαχανικά δεν τα πολύ τρώει(έως καθόλου).
Αυτό που θα θελα να σας ρωτήσω είναι σχετικά με το φίλτρο.Ενώ το νερό είναι καθαρό, τα τοιχώματα της λεκάνης και ο πάτος, οι πέτρες και τα τούβλα πρασινίζουν τελείως από την δεύτερη μέρα.Και μου φαίνεται ανέφικτο να αδειάζει και να καθαρίζετε η λεκάνη και οι πέτρες κάθε 2 μέρες. Είναι φυσιολογικό η φταίει το φίλτρο??
Και πέρα από αυτό γενικά όποιος θέλει ας προσθέσει σχόλια, παρατηρήσεις, να συμπληρώσει κάτι. θέλω να επανορθώσω πλήρως όσο μπορώ τουλάχιστον..
|