Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από dimsaa
Μμμμ μπερδεύτηκα
Η σκούπα βυθού είναι βασικό εξάρτημα ή όχι?
Έχω δει μια στο πετσοπαδικο που είναι σαν κι αυτή του βιντεο αλλά με σίτα στη μια άκρη για να μη ρουφάει και τα ζωντανα του βυθού. Και αν τελικά δεν είναι απαραίτητη πώς θα καθαρίζω τον βυθό?
Επίσης είχα κάνει τη σκέψη να τη χρησιμοποιώ και για τις προγραμματισμένες αλλαγές νερού εκτός δηλαδή απο αυτή καθεαυτή τη χρήση της. Νομίζω οτι είναι πολύ βολική στο να βάζει και να βγάζει νερό απο το ενυδρείο χωρίς να κινδυνεύω να πλημμυρισω το σαλόνι (αναφέρομαι σε μικρό ενυδρείο 60 λίτρων)
Μπορεί να εφαρμοστεί αυτό ή είναι εντελώς άστοχο?
|
Εγω θα το έλεγα απλά απαραίτητο για να υπάρχει, όχι βασικό, με βολεύει πιο πολύ να κάνω τις αλλαγές με μια αντλία και όχι με τη σκούπα βυθού. Εχω και εγω και 60αρι, βάζω την αντλία που έχω για τις αλλαγές και αδειάζω όσο νερό θέλω και έχω άλλη μία αντλία στο βαρέλι προετοιμασίας και γεμίζω το ενυδρείο. Και εγω στην αρχή με σκούπα βυθού έκανα τις αλλαγές, αλλά έπρεπε συνέχεια να προσέχω μη μου ρουφήξει κανα ψάρι και για να εχω το κεφάλι μου ήσυχο και να κάνω πιο ξεκούραστες αλλαγές πήρα 2 κινέζικες αντλίες με καλο μανομετρικό και ησύχασα