Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #49  
Παλιά 27-09-05, 19:21
Tolis Ο χρήστης Tolis δεν είναι συνδεδεμένος
Δικτάτωρ
 
Εγγραφή: 29-11-2002
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 5.612
Προεπιλογή

To melafix δεν ειναι ειναι βακτηριοκτονο, δεν ειναι "φαρμακο" αλλά αποσταγμα ελαιων. Εχει σιγουρα θεραπευτικες ιδιοτητες σε περιπτωσεις πολυ μαλακου fin-rot, και βοηθαει τα πτερυγια ή τις πληγες να αναρρωσουν μετα απο καποια θεραπεια. Οι γνωμες συγκρουονται εδω και πολλά χρονια στο διαδικτυο, μιας και οντως σε παρα πολλες περιπτωσεις εχει βοηθησει (λενε οι μεν), αλλά μαλλον γιατι η ασθενεια δεν ηταν προχωρημενη ή γιατι το ψαρι την νικησε λογω αλλης θεραπειας ή, συχνων αλλαγων νερου κλπ (λενε οι δε).
Μερικα λινκς:

http://www.petfish.net/finrot.htm (κειμενο στο μαυρο πλαισιο)

http://www.pondrx.com/store/customer...ductid=48&js=n

Το αλατι για την συγκεκριμενη ασθενεια, παλι μονο σε αρχικο σταδιο, μπορει να βοηθησει, και καλυτερα απο το melafix μιας και εχει πιθανοτητες να "σκοτωσει" οτι το προκαλει (πραγμα που δεν κανει το melafix).

Και τα δυο (αλατι-melafix) βοηθουν μονο σε αρχικο σταδιο της ασθενειας. Το αλατι σε αυτο το σταδιο ειναι λιγο πιο αποτελεσματικο, το melafix απο την αλλη μπορει να βοηθησει το ψαρι να αναρρωσει πιο καλα. Αν μιλαμε για αρχικο σταδιο λοιπον, προτιμηστε οτι νομιζετε, για πιο προχωρημενο πρεπει να γινει θεραπεια με το καταλληλο φαρμακο.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01448 seconds with 10 queries