Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #50  
Παλιά 15-04-14, 17:37
panosleonr Ο χρήστης panosleonr δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 23-02-2014
Περιοχή: αθηνα
Μηνύματα: 26
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από makris.a Εμφάνιση μηνυμάτων
Αν υποθέσουμε ότι κάτι σκοτώνει τα βακτήρια!!! Ξεκινάς αφαιρώντας παράγοντες και μετά ένα ένα προσθέτεις και βλέπεις .
τι? Μπορεί να φταίει. Σιγουρεύεις την βάση σου και προχωρείς. Και στην έσχατη αφού προτού βάλεις τα ψάρια θα το αλλάξεις το νερό! Κάνεις και οικονομία έτσι!
Καταλαβα.....τον θερμοστατη να δω πως θα στερεωσω....
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από giorgio Εμφάνιση μηνυμάτων
Εγω προτείνω να κάνεις το εξής...βγάλε τα όλα, να μήν μείνει τίποτα μέσα εκτός απο τα τζάμια και το φίλτρο...καθάρισε με μπολικο νερό το φίλτρο και τα υλικα, βάλε νερό, αντιχλώριο, βάλε αμμωνία και αν μπορείς βάλε και βιολογικό υλικό απο φίλο, καποιος απο αθήνα θα μπορεί να σου δώσει!
Εαν πιστεύουν οι υπόλοιποι οτι θα την παλέψει για μισή μέρα, εγώ μπορώ να σου στείλω οσο θές (εχω το 700αρι που έχει οχι μπόλι αλλά δάσος ολόκληρο....).
Αφού δεις οτι γίνεται δουλειά (λογικά με αμμωνία και μπόλι πρέπει μετά απο 1-2 μέρες να δεις διαφορά) ξαναβάζεις αμμωνία, μηδενίζει, ξαναβάζεις, μηδενίζει, βάζεις ελάχιστη για συντήρηση και βάζεις το υπόστρωμα και τα υπόλοιπα...προτεινω να πάρεις νέα αμμωνία ΚΑΘΑΡΗ, αν και αφου σου είπε οτι εχει ξαναδώσει για ενυδρείο τοτε ξέρει....

το να αδειάσεις χωρίς να βρεις τι φταίει δεν ειναι λύση, ουτε το να κατσεις 2 μήνες έτσι ειανι ομως. τουλάχιστον ετσι οπως στο λέω θα βρεις πάνω κάτι τι φταει. επίσης, αν μπορείς ρίξε όλο το μπουκαλάκι μέσα (οχι με την μια), να είσαι sure οτι την εξαφανίζει για πλάκα.

Οταν έστηνα το 700αρι μετρούσα με ενα τεστ που την είχε παίξει, διαρκώς εβλεπα αμμωνία, τελικα μετά απο 20 μέρες αλλαξα τέστ και ειδα το φως το αληθινό. Φρικαρισμένος, του έριχνα φουλ αμμωνία μέχρι που στο τέλος του έβαλα μισό μπουκάλι, σε φάση που άνοιγες το καπάκι και η αμμωνία ενοχλούσε τα ρουθούνια...Σε 2 μέρες το τέστ έβγαζε 0, απλα πράγματα!

Στρώσιμο με αμμωνία και μπόλι, δύναμη! οσο για αυτο που είπε ο πετσοπάς, αν ήξερε θα καταλάβαινε οτι τα ζουμιά θέλουν αμμωνία για να συντηρηθούν, οποτε....
Φιλε μου σε ευχαριστω παρα πολυ για την προσφορα σου..μπολι μπορω να προμυθευτω απο ενα ξαδερφο αλλα δεν εμπιστευομαι πολυ το ενυδρειο του...και γενικα ηθελα να στρωσω μονος μου...διοτι μου αρεσε η διαδικασια σαν σκεψη...ασχετα αν εχει καταλιξει σε εφιαλτη..το μονο σιγουρο ειναι πως θα ξεκινησω απο την αρχη...κατι φταιει ετσι οπως ειναι και δεν εχει νοημα να περιμενω αδικα....αληθεια ποιο σκευασμα αμμωνιας προτεινετε να επιλεξω για να μην την ξαναπατησω.?ξερετε καμια μαρκα συγκεκριμενη?επισης , να πλυνω και την αμμο,ριζα?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη panosleonr : 15-04-14 στις 17:37 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01574 seconds with 10 queries