Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 13-04-14, 11:14
Το avatar του χρήστη kgf12345
kgf12345 Ο χρήστης kgf12345 δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 08-03-2011
Περιοχή: rio atabapo(μεσα)-alto rio ilioupoli
Μηνύματα: 7.894
Προεπιλογή

ειναι λιγο "λεπτο" το θεμα,γιατι δεν εχει γινει παρουσιαση του ενυδρειου και χωρις λεπτομερειες δεν μπορει καποιος να απαντησει με ασφαλεια για το τι φταιει ακριβως.και δεν ειμαι και δισκας.υπαρχουν συμφορουμιτες που μπορουν να τα εξηγησουν πολυ καλυτερα και ξερουν πολυ περισσοτερο απο εμενα τι συμβαινει στα δισκαδικα και κυριως τι ενοχλει τους δισκους...

παντως για να καταλαβεις τι κανει το φιλτρο απονιτροποιησης πρεπει πρωτα να καταλαβεις πως δουλευει η διαδικασια της απονιτροποιησης που ειναι αρκετα διαφορετικη απτα προηγουμενα σταδια του κυκλου του αζωτου.

σε γενικες γραμμες θα σου πω κανα δυο πραγματα μιας και ξεκινησα και απαντησα,αλλα πρεπει και να διαβασεις...

η νιτροποιηση γινεται με αυτοτροφα βακτηρια,αλλα η απονιτροποιηση γινεται απο ετεροτροφα.
η νιτροποιηση γινεται παρουσια οξυγονου ενω η απονιτροποιηση γινεται σε υποξικο περιβαλλον( δηλ σε αναεροβιες περιοχες,απο βακτηρια που δεν βρισκουν διαθεσιμο οξυγονο)
υπαρχουν ετεροτροφα βακτηρια που μπορουν να κανουν και νιτροποιηση και απονιτροποιηση αλλα για να συμβει αυτο πρεπει να υπαρχει απουσια οργανικων-οποτε δεν μας ενδιαφερει στο ενυδρειο γιατι δεν μπορει να γινει.
υπαρχουνε ετεροτροφα που χρησιμοποιουνε το θειο και κανουν απονιτροποιηση σε παρουσια οξυγονου, αλλα κιαυτα δεν μας ενδιαφερουν γιατι στο τελος παραγουν σουλφιδια που επισης δεν τα θελουμε στο ενυδρειο.

τα ετεροτροφα βακτηρια απονιτροποιητες που μας ενδιαφερουν χρειαζονται και οργανικο ανθρακα για να λειτουργησουν και αυτος ,σε ενα ενυδρειο που συντηρειται σωστα(με σωστη ρουτινα,ταισμα,ιχυθοφορτοση,καθαριοτητα κλπ)δεν βρισκεται σε μεγαλη ποσοτητα ωστε να γινει απονιτροποιηση αποτελεσματικα.
αν εχεις λιγο οργανικο ανθρακα στο ενυδρειο,τοτε η απονιτροποιηση δεν γινεται σωστα(δηλαδη σε μεγαλο βαθμο) και υπαρχει και το ρισκο να μετατραπουν τα νιτρικα παλι σε νιτρωδη η αμμωνια που ειναι πιο επικινδυνα για τα ψαρια.
απτην αλλη,αν εχεις μεγαλη ποσοτητα οργανικου ανθρακα σε αναεροβιο περιβαλον,τοτε υπαρχει ο κινδυνος να δημιουργηθει υδροθειο,που ειναι πιο επικινδυνο και απτα τρια παραγωγα του κυκλου του αζωτου.(πχ σε ενυδρεια με μεγαλο βαθος βυθου οπου μαζευνται τα σκουπιδια κατω απτην επιφανεια)

οποτε το ρισκο και το "τρεξιμο" με μετρησεις΄και μυριζοντας με τη μυτη το νερο για μυρωδια κλουβιου αυγου (για να δεις αν υπαρχει υδροθειο)ειναι πιο μεγαλος μπελας αποτι μια σωστη ρουτινα αλλαγων,ταισματος και καθαριοτητας.

στην περιπτωση του φιλτρου απονιτροποιησης,πρεπει να σε απασχολει και η ροη εκτος του οργανικου ανθρακα που αναφερα πιο πανω,γιατι η ροη κανονιζει την οξυγονωση.
αναλογα με το ποσο οξυγονωνονται τα βακτηρια στο φιλτρο απονιτροποιησης μπορει να εχεις απο μετατροπη νιτρικων σε αμμωνια,μεχρι υδροθειο.οποτε υπαρχουνε πολλοι παραγοντες που πρεπει να ελεγχεις ταυτοχρονα και ξανα μετρησεις στο ενυδρειο και στο φιλτρο για να ξερεις τι γινεται και να μη χαθει η ισορροπια....

με λιγα λογια,το ρισκο ειναι μεγαλυτερο απο το οφελος.
θες να μπλεξεις τοσο πολυ,για να μην κανεις τοσες αλλαγες?

περιμενε να σου απαντησουν και οι δισκοπαθεις ομως
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01838 seconds with 10 queries