Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 04-04-14, 15:18
xristos1988 Ο χρήστης xristos1988 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member

Περιοχή: νομος πελλας
Προεπιλογή

[QUOTE=delta66;830927]Πριν απο ολα πρεπει

1. Να γινουν μετρησεις στο νερο που θα βαζεις στο ενυδρειο, για να ξερεις ποια ψαρια μπορουν να ζησουν σε αυτο, χωρις επεξεργασια νερου.
(εκτος κι αν αποφασισεις απο τωρα οτι δεν σε πειραζει -αν και δεν ειναι ευκολο για αρχαριο να εχει κι αυτο στο νου του- να επεξεργαζεσαι το νερο που θα βαζεις στο ενυδρειο, αν το εχουν αναγκη τα ψαρια που θελεις να βαλεις, αν δεν ζουν σε παραμετρους νερου που εχει η βρυση σου - μπορει δλδ να χρειαστει φιλτρο Αντιστροφης Ωσμωσης, δοχειο προετοιμασιας με φιλτρο για τυρφη ή αλατα κλπ κλπ, αναλογα το ψαρι).
Μετρησεις λοιπον σε pH, GH, KH, NH3/NH4, NO2, NO3.
Οι μετρησεις μπορουν να γινουν ειτε με ενυδρειακα υγρα τεστ (που ετσι κι αλλιως θα χρειαστουν στο ενυδρειο στην πορεια) ή σε χημειο.

Καλησπέρα πήρε ένα τεστ απο ενα πετ σοπ και είπα να κάνω τις μετρήσεις έκανα τις μετρήσεις και έβγαλαν τα αποτελέσματα όπως στην φωτογραφία που έχω κυκλώσει τα αποτελέσματα...

Ph=7,6 (και λίγο μικρότερο πρέπει να ήτανε )
ΚΗ=ανάμεσα στο 15 και στο 20 άρα υπολογίζω γύρω στο 17,5
ΝΟ2=0
ΝΟ3=0
CI2=0 (το χλώριο νομίζω είναι αυτό, νερό της βρύσης έβαλα αλλά το χρώμα ήτανε κίτρινο πρέπει να είχε πολύ λίγο χλώριο δηλαδή κάτω απο 0,8
CH=TH=DT >21

σε αυτές τις μετρήσεις τι ψάρια μπορούνε να ζήσουνε ?
Συνημμένα Thumbnails
Πατήστε στην εικόνα για να τη δείτε σε μεγένθυνση

Όνομα:  IMG_20140404_154403542.jpg
Εμφανίσεις:  242
Μέγεθος:  28,5 KB  

Page generated in 0,01375 seconds with 11 queries