Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 15-03-14, 16:10
Το avatar του χρήστη delta66
delta66 Ο χρήστης delta66 δεν είναι συνδεδεμένος
Professor
 
Εγγραφή: 29-09-2007
Περιοχή: Αθηνα
Μηνύματα: 19.360
Προεπιλογή Καποιες σκεψεις μου για το τροπο γραφης, που ισως φανουν χρησιμες

Απογοητεύτηκα λιγο, οταν χαρακτηριστηκα απολυτος στα γραπτα μου (οχι συγκεκριμενα στο εδω φορουμ), αφου εχω μαθει εδω και πολυ καιρο οτι στα ενυδρεια δεν υπαρχει απολυτοτητα και εχω μαθει να προσπαθω παντα, να γραφω αναλογα.
Πχ σε θεματα που υπαρχει διασταση αποψεων, ξεκιναω με το: "συνηθως στα ενυδρεια .... ", "συνηθως αυτα τα ψαρια .... ".
Και στις υπολοιπες περιπτωσεις: " η αποψη μου ειναι οτι ....".
Ισως ο χαρακτηρισμος οφειλεται στον τροπο που ανεφερομαι σε καποια θεματα που δεν υπαρχουν ... αποψεις, δεν αλλαζουν και ειναι εκ φυσεως "απολυτα". (δεδομενα)
(πχ μπορουν να υπαρχουν διαφορετικες αποψεις στο θεμα αν το pH, η θερμοκρασια και η GH, επηρεαζουν την λειτουργια ενος υδροβιου οργανισμου)?
Ομως οταν γραφω σχετικα με αυτα, συνηθως παραθετω τις πηγες μου. Κυριως οταν υπαρξει αμφισβήτηση στα γραφομενα μου, ή οταν δεν ειμαι απολυτα σιγουρος για την αξιοπιστια των πηγων μου. Μεταθετω δλδ την αποφαση να γινουν αποδεκτες οι πληροφοριες, στον ιδιο τον αναγνωστη.

Εχω μαθει επισης, οτι παντα πρεπει να κραταμε επιφυλαξεις για την δικη μας αποψη, αφου στο κοντινο μελλον μπορει να αλλαξει, βαση των νεων γνωσεων και πληροφοριων που θα αποκτησουμε και οταν ακουμε κατι νεο και "ανατρεπτικο" για τα οσα γνωριζαμε μεχρι τωρα για το ενυδρειο, να το ερευνουμε και να ζηταμε περισσοτερες πληροφοριες απο τον γραφοντα, πριν το απορριψουμε ή και πειραματιστουμε (με ασφαλεια) πανω σε αυτο.
Και βασικα να προσεχουμε τι αναπαραγουμε, απο αυτα που εχουν γραφτει απο αλλους, οι οποιοι δεν γνωριζουμε κατα ποσο ειναι αξιοπιστες πηγες, ή/και δεν το εχουμε ερευνησει και μονοι μας το θεμα, ή/και πειραματιστει (ακομα καλυτερα) πανω σε αυτο.

Το μονο που δεν μπορω να ανεχτω, ειναι η επιδεικτικη αδιαφορια καποιου προς τη ζωη των ψαριων στα ενυδρεια, και σε αυτες τις περιπτωσεις ΑΝ γραψω, θα γραψω σκληρα και δεν θα ξανασχοληθω με θεματα του συγγραφεα.
Η αγνοια ομως (πχ του αρχαριου), ειναι κατι εντελως διαφορετικο και εκει ειναι που πρεπει να προσεξουμε τον τροπο γραφης μας να μην ειναι επικριτικος, αλλα απλα ενημερωτικος και μαλιστα με σταδιακη ενημερωση, στην αρχη με τα πιο απαραιτητα για την επιβιωση των οργανισμων, χωρις δυσκολους ορισμους.
Και αργοτερα ερχεται και η ενημερωση για βελτιωση και εξιδανικευση των συνθηκων διατηρησης τους.
Ολοι υπηρξαμε αρχαριοι και ξερουμε τι σημαινει αυτο.

Διαβαστε ενα πολυ χρησιμο αρθρο για την "ιντερνετικη συμπεριφορα" που πρεπει να εχουμε, και για να αποφευγονται τα αναιτια προβληματα : Τι είναι η nettiquette
__________________
O delta66 δεν εχει καμια σχεση με επαγγελματα που αφορουν το ενυδρειο και δεν εξαρταται απο σπονσορες, επαγγελματιες και διαφημισεις.
Γραφει ελευθερα και ανεπηρεαστα την αποψη του και ευχαριστει το GAB που του δινει αυτη τη δυνατοτητα.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01968 seconds with 10 queries