Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #58  
Παλιά 10-09-05, 07:21
Το avatar του χρήστη netblues
netblues Ο χρήστης netblues δεν είναι συνδεδεμένος
Nada
 
Εγγραφή: 02-05-2004
Περιοχή: ΧΟΛΑΡΓΟΣ
Μηνύματα: 6.302
Προεπιλογή

Και τα δυο σωληνάκια κατάλληλα είναι. Τιποτε όμως δεν κρατάει για πάντα.
Επειδή το διοξείδιο είναι οξύ έχει την τάση να διαλύεει τα σωληνάκια.
Οχι τιποτε τραγικό, αλλά όποτε τελειώνει η φυάλη καλό ειναι να κάνουμε ένα οπτικό έλεγχο στα σωληνάκια ελέγχοντας άν έχουν χάσει κάπου την ελαστικότητά τους.

Ο μετρητης φυσαλίδων μπαίνει τελευταίος πρίν τον οποιοδήποτε διαχυτήρα (αρα μετα την ηλεκροβάνα. Αν θυμαμαι καλά έχεις πάρει της aquamedic ο οποίος είναι ταυτόχρονο και βαλβίδα αντεπιστροφής

Τωρα για την ρύθμιση. Θεωρητικά για την καλύτερη ρύθμιση θα έπρεπε να βάζουμε ηλεκτρική βάνα με μοτέρ που να ρυθμιζει την ροή ανάλογα με την απόκλιση από το επιθυμητό Ph. Ομως κάτι τέτοιο είναι και πολύ ακριβό και μάλλον άχρηστο για την ακρίβεια που θέλουμε σε ένα ενυδρείο. Οπότε βάζουμε ένα απλο ηλεκτρικό διακόπτη on/off και ρυθμίζουμε με το χέρι την ροή των φυσαλίδων ώστε το σύστημα να μην ανοιγοκλείνει συχνά (συχνοτερα απο 20 λεπτά)
Ο στόχος είναι να πετύχουμε μια ρύθμιση τέτοια ώστε η βαλβίδα να είναι ανοικτή την ημέρα(που τα φυτά καταναλώνουν αρκετό co2) κατά το 75% του χρόνου τουλάχιστον, πετυχαίνοντας ομoιόμορφη παροχή διοξειδίου.
Ο Ph controller θα αναλαβει από κει και πέρα να κοψει το διοξείδιο οσο χρειάζεται κατά την διάρκεια της νυχτας, σε περιπτώσεις αλλαγής νερού να προσθέσει γρηγορότερα co2, καθώς και να λειτουργεί σαν μηχανισμός ασφαλείας σε περίπτωση που το παρακάνουμε με το διοξείδιο (ακόμα και κατα λάθος)

Η ρύθμιση αυτή θέλει μερικές μέρες για να επιτευχθεί, και στην αρχή η παροχή φυσαλίδων είναι λίγο ασταθής γιαυτό έχουμε το νου μας.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01526 seconds with 10 queries