Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 11-03-14, 18:47
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας

Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PETROS_AFRICANOS Εμφάνιση μηνυμάτων
Πες μου κάτι Τάκη μου για να καταλάβω.Τα χρειαζόμαστε τα νιτρικά ή όχι.Είχα σκεφτεί Τάκη μ' αυτό που έγινε να κρατάω ένα ημερολόγιο για κάθε ενυδρείο και να αναφέρω αλλαγές νερού,μετρήσεις,εισαγωγές ψαριών και δεν ξέρω τι άλλο και τώρα που το λες κι εσύ βλέπω πως δεν θα ήταν παρατραβηγμένο να το πραγματοποιήσω.Αν έχεις κάνει κάτι τέτοιο πες μου τι και τι γράφεις μήπως κάτι σημαντικό μου ξεφεύγει.

Στο 400άρι που προαναφέρθηκα στα τελευταία ποστ αυτού του θέματος έκανα μια αλλαγή 25% χτες μετά τα τεστ αλλά και σήμερα χωρίς να μετρήσω έκανα αλλαγή νερού 30% δηλαδή 200 λίτρα μετρημένα.Καθάρισα το εξωτερικό φίλτρο που είναι JBL CrystalProfi e 1500 και το εσωτερικό του JUWEL.Η συντήρηση που σας είπα τελείωσε στις 16:00. Σε λίγο θα κάνω μέτρηση και θα σας ανεβάσω τ'αποτελέσματα.Υπόψιν είχε αμμωνία και νιτρώδη 0.
Πέτρο,
τα νιτρικά είναι το αποτέλεσμα του κύκλου του αζώτου, δεν τα χρειαζόμαστε αλλά είναι αναπόφευκτα και είναι τα λιγότερο επικίνδυνα, και μειώνονται μόνο με αλλαγές νερού (υπάρχουν και άλλοι τρόποι αλλά σε άλλου είδους ενυδρεία αλλά να μη σε μπερδέψω περισσότερο τώρα). Λοιπόν, νιτρικά θα έχεις ΠΑΝΤΑ, αλλά προσπαθούμε να έχουμε όσο το δυνατόν λιγότερα, και αυτό το επιταχύνουμε με τις αλλαγές νερού, αλλά και όσα σου είπα χθες (ιχθυοφόρτιση, διατροφή, καθαρό φίλτρο, να μη ψοφήσει ψαρί, να μην έχω σάπια φυτά κλπ). Τώρα αφού τα κατέβασες στο 10 πρέπει να δούμε σε πόσες ημέρες θα ανέβουν στο 20, για αυτό μέτρα κάθε μέρα και κράτα σημειώσεις και όταν φτάσουν στο 20 μας ενημερώνεις.
Διάβασε και αυτό για να καταλάβεις πως λειτουργεί ο κύκλος του αζώτου
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=13655
-------------------------
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από PETROS_AFRICANOS Εμφάνιση μηνυμάτων
Στέλιο ίσως σας μπέρδεψα γιατί με θέμα το 700άρι αναφέρω και το 550άρι αφού θα δώσει το ένα του φίλτρο στο 700άρι Tanganyika.Επειδή όμως δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει υγρά τεστ και έμαθα τώρα με την βοήθεια φίλων μέσα από το φόρουμ έκανα και στο 400άρι χτες και κατακοκκίνισα,βγήκα έξω κι από τα ανώτερα του μετρητή δηλαδή και ζήτησα την βοήθεια τους μέσα απ' το ίδιο θέμα,δεν άνοιξα άλλο.Κοιτάξτε λοιπόν το 400άρι να το τελειώσουμε κι αυτό και από αύριο ξαναπλένω χαλαζιακή άμμο και στήνω το 700άρι να δουλέψει με ένα φίλτρο.

1) Ημερομηνία μέτρησης:
10/3/2014
2) NH3/NH4: 0
3) NO2: 0
4) NO3: ΠΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ

1) Ημερομηνία μέτρησης: 11/3/2014
2) NH3/NH4: 0
3) NO2: 0
4) NO3: 15-20
5) Gh: 15
6) Kh: 7
7) PO4: 0
Σκέφτομαι να τ'αφήσω σήμερα κι αύριο ατάϊστα και βλέπουμε, τι λέτε;

Μετά την εξολόθρευση 53 ψαριών από αμμωνία και πολλών ακόμα αιτιών λόγω άγνοιας και βλακίας μου όταν ξέστησα το ενυδρείο έπλυνα 2 χέρια την χαλαζιακή άμμο που είχε και από τότε την έχω σε κουβάδες,με 2 χέρια πλύσιμο τώρα θα 'ναι εντάξει ή να κάνω τεστ με sticks μέσα στους κουβάδες τους;
Αστο έτσι και μέτρα μέτρα από 24 ωρες και πες μας.
Μια χαρά είναι η άμμος, δεν χρειάζεται να κάνεις τεστ. Μη την αφήσεις όμως μέρες σε στάσιμο νερό γιατί θα δημιουργηθούν παθογογόνοι οργανισμοί

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Τάκης : 11-03-14 στις 18:47 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01841 seconds with 10 queries