ευχαριστω παρα πολυ!
παιδια για ολα φταιει η λιμνη.ητανε πολυ μεγαλο σχολειο τελικα

-------------------------
σημερα εβαλα μια σκουροχρωμη πλαστικη κουπα μεσα.
τη σφηνωσα δεξια αναμεσα στην πετρα και το τζαμι.εχει την πιο χαμηλη ροη εκει και την εβαλα να δω τι θα κανουνε και μπας και τριγκαρει γεννα.
περιμενα οτι το αρσενικο θα επιανε την κουπα γιατι στη μεση που υπαρχει ενα φυλλο καταπα στην επιφανεια το εχει "πιασει" θηλυκια.
η περιεργεια τους ειναι απιστευτη

καταρχην δεν φοβηθηκανε πολυ μεχρι να τη βαλω,και μολις μπηκε,αρχισε το αρσενικο να πλησιαζει για να δει τι ειναι

πλησιαζε,στεκοτανε λιγο μακρια και εφευγε.και ξανα παλι
μολις πηρανε χαμπαρι οι θηλυκες,αρχισανε κιαυτες.
ηθελα να δω ποιο ψαρι θα μπει μεσα πρωτο.οι θηλυκες μπηκανε αμεσως!
και αφου μπηκανε αυτες,μετα απο κανα 10λεπτο πηγε και το αρσενικο.
εχω την εντυπωση,οτι το σημειο της φωλιας το διαλεγουνε οι θηλυκες!
μπορει να κανω και λαθος βεβαια,αλλα μεχρι στιγμης οσες φορες εχω φτιαξει σημεια που (πιστευω) οτι ειναι καταλληλα για φωλια,πρωτα πηγαινουν τα θηλυκα.
εκτος αν τυχαινει με τα συγκεκριμενα ψαρια.
θα ακολουθησουν βιντεακια με ταισμα διαφορετικων ειδων τροφης,γιατι εχει ενδιαφερον το πως τρωνε.
ενω ηξερα οτι οι μονομαχοι προτιμουνε να τρωνε στην επιφανεια,αυτα κανουν το αντιθετο!
το μονο που μπορω να σκεφτω για αυτο,ειναι οτι το κανουν για περισσοτερη ασφαλεια,αφου στην επιφανεια ισως αισθανονται πιο εκτεθειμενα.
και γενικα δηλαδη δεν στεκονται πολυ στην επιφανεια.προτιμανε πιο βαθια,εκτος αν υπαρχει καλυψη απο πανω τους.(οπως το σημειο με το φυλλο)
μονο το αρσενικο καμια φορα στεκεται λιγο περισσοτερο πανω,αλλα κιαυτο πρεπει να ειναι απο περιεργεια για να βλεπει εξω καλυτερα.
και δεν στεκεται πολυ.
την πιο πολυ ωρα τους την περνανε χαμηλα και ανεβαινουν μονο για αναπνοη.
καμια σχεση με οτι εχω δει μεχρι τωρα με αλλα ψαρια.τα σπλεντενς που ειχα,σχεδον ολη την ωρα πανω ητανε.
εχουν πολυ φαση τελικα