Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #7  
Παλιά 09-01-14, 23:24
plin Ο χρήστης plin δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 29-12-2012
Περιοχή: Καλλιθέα
Μηνύματα: 724
Προεπιλογή

Τώρα είδα το νήμα σου! Με γειές! Νομίζω ότι χρειάζεται να σου βάλουν μια βάνα με αρσενική βόλτα για να μπει το μανόμετρο (ας απαντήσουν και οι πιο έμπειροι στους πυροσβεστήρες).

Από τη στιγμή που δεν θα έχεις ζωντανά δεν σε πολυ-ενδιαφέρει η απόλυτη σταθερότητα του CO2, μπορείς να το ανεβάσεις ακόμα και περισσότερο από 50 χωρίς πρόβλημα. Μήπως έχεις και αυξημένο φωτισμό με λάμπες ειδικές για φυτά;

Αυτό που εννοεί ο nicpapa είναι ότι με μονό μανόμετρο δεν θα καταλάβεις πότε θα μεταβληθεί σημαντικά η ποσότητα του CO2 που περιέχει η μπουκάλα. Αυτό σημαίνει ότι θα έχεις τα εξής προβλήματα:
- Δεν θα καταλάβεις έγκαιρα ότι χρειάζεται να ξαναρυθμίσεις την ροή του CO2. Μικρό το κακό από τη στιγμή που δεν έχεις ζωντανά. Καλύτερα να έχεις πάντα περίσσεια CO2 και ας μεταβληθεί λίγο η ποσότητα.
- Δεν θα καταλάβεις έγκαιρα ότι χρειάζεται να αλλάξεις την μπουκάλα. Μπορεί να μην το καταλάβαινες έτσι κι αλλιώς, οπότε καλύτερα αγόρασε μια μικρή 500γρ να είναι διαθέσιμη μόλις τελειώσει η μεγάλη.

Πάντως για απόλυτη σταθερότητα στο CO2 (χωρίς να μπλέξουμε με ph controller) η λύση είναι ο double stage regulator (όχι μόνο double gauge), σαν αυτόν εδώ. Δεν ξερω πόσο καλός είναι αλλά η τιμή του είναι super για dual stage.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01327 seconds with 10 queries