Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #46  
Παλιά 23-08-05, 13:01
harris Ο χρήστης harris δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 14-12-2002
Περιοχή: Moschato
Μηνύματα: 145
Προεπιλογή

Λοιπόν,

Ας υποθέσουμε ότι θέλουμε να κρατήσουμε δίσκους για μεγάλο χρονικό διάστημα και μας ενδειαφέρει περισσότερο η μακροζωία τους από το να έχουμε τον ταχύτερα αναπτυσόμενο/μεγαλύτερο δίσκο Ανατολικής Αττικής (Αν και το τελευταίο έχει να κάνει με την συχνότητα των αλλαγών νερού περισσότερο)

Την καρδιά (mix) την χρησιμοποιούν οι breeders που θέλουν ταχεία ανάπτυξη στους δίσκους που αναπαράγουν.

Είναι σωστό να προσθέτουμε όσο μεγαλύτερη ποικιλία στην διατροφή των δίσκων μας. Μέρος αλλά όχι βάση αυτής της ποικιλίας μπορεί να είναι και η καρδιά (mix).

Αν το mix καρδιάς είναι μέρος της διατροφής μας μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και σκόρδο. Υπάρχουν ενδείξεις ότι το σκόρδο διαλύεται στο νερό πριν την κατανάλωση του από τους δίσκους. Υπάρχουν επίσης αμφιβολίες για το εαν μεταβολίζουν οι δίσκοι τα λαχανικά του μίγματος μας.

Μέρος την ποικιλίας μας μπορούν να είναι και κατεψυγμένα αλλά θέλουν προσοχή επειδή βρομίζουν το νερό.

Βάση της διατροφής μας πρεπει να είναι τα flakes και bits. Καλό είναι να έχουμε φροντίσει να έχουμε και από τους δύο τύπους, και μια ποικιλία από 3-4 brands. Αν θέλουμε μπορούμε να έχουμε τα tetra/sera για το 60/70 % της βάσης μας και και κάποια άλλη ακριβότερη τροφή από πιο εξειδικευμένα brand names
__________________
Χάρης

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη harris : 23-08-05 στις 13:06
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01525 seconds with 10 queries