Οταν είχα και εγω DIY CO2 δούλευα με μια συστοιχία 4 μπουκαλιών 1,5 λίτρου που κάθε 1+ εβδομάδα το χειμώνα ή κάθε 2 εβδομάδες το καλοκαίρι έφτιαχνα τα 2 μπουκάλια εναλλάξ. Η συνταγή απλή, 600-700 γραμμάρια ζάχαρης και μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα στο κάθε μπουκάλι και ένα φακελάκι μαγιά για τα 2 μπουκάλια. Το σιρόπι συνήθως το έφτιαχνα από τη προηγούμενη ημέρα ή ημέρες πριν και τα είχα έτοιμα σε θερμοκρασία περιβάλλοντος, την μαγιά σε σεϊκερ ή με μιξεράκι χειρός σε χλιαρό νερό , το μοίραζα σε 2 ποτήρια ισόποσο και το έριχνα στο κάθε μπουκάλι, έριχνα στο κάθε μπουκάλι και ένα κρασοπότηρο από το προηγούμενο μίγμα. Το χειμώνα σε 3-4 ώρες και ανάλογα τη θερμοκρασία είχα φυσσαλίδες ενώ το καλοκαίρι σε 1-2 ώρες. Η αλήθεια είναι πως το χειμώνα πέφτει η απόδοση λόγω του κρύου και θέλει τακτικά κούνημα. Θέλει μεγάλη προσοχή στη συνδεσμολογία να μην υπάρχουν απώλειες πίεσης και χάνετε αέριο
|