1. Ρωτα τους συγκεκριμενα, για ποιο λογο εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων. Να δουμε, μπορει να ειναι κατι που δεν το γνωριζω και να μη κανουμε λαθος προτασεις.
Παντως σε οσα ενυδρεια εβαλα ανθρακα στις πρωτες μερες λειτουργιας τους, ηταν καλυτερα.
Μαλιστα γνωριζω ενυδρεια που απο αγνοια των ιδιοκτητων τους, εμειναν με το ανθρακα και αφου τελειωσει η δραση του, και αυτος εγινε το βασικο
βιολογικο υλικο του φιλτρου (αφου δεν υπηρχε αλλο υλικο στο φιλτρο).
Μου είπαν ότι ο άνθρακας είναι καλύτερος σαν υλικό να απορροφά ρύπους σε περίπτωση που κάνω φαρμακευτική αγωγή. Όχι ότι είναι κακό υλικό, απλά δεν ενδείκνυται για βιολογικό υλικό, και ότι είναι καλύτερα στο φίλτρο μου να καταλάβει χώρο το πιο καλό βιολογικό (όπως το siporax). Τον άνθρακα τον φύλαξα για ένα μικρότερο φίλτρο που έχω, ως συμπληρωματική φίλτρανση, όταν και αν χρειαστεί.
2. ΟΚ αν δεν ηταν μεσα ψαρια.
30-31C ειναι η ιδανικη για στρωσιμο
Απο 28C σε 21C δεν επεσε η θερμοκρασια? "Θερμικο σοκ" παθαινουν και τα βακτηρια.
Δεν ξέρω αν συνέβη αυτό, επειδή δεν έχω εμπειρία, αλλά από τότε όλες οι μετρήσεις μου είπε ότι είναι πολύ καλές, και τα ψαράκια φαίνονται να είναι πολύ καλά, χωρίς παράξενες συμπεριφορές.
3. OK τοτε.
4.
ΕΛΕΟΣ με τα ζωα-δωρα.
Αν ηθελαν να σου κανουν ενα σωστο δωρο, να σου επαιρναν ενα 300λιτρο ενυδρειο και ενα εξωτερικο φιλτρο.

Ω, ναι... αυτό θα ήταν.... 

Οχι να σε φορτωσουν με ευθυνες που δεν μπορεις να αναλαβεις.
Αυτο δεν ειναι δωρο, ειναι καταδικη.
Καταδίκη δεν θα τόλεγα (για τα ψαράκια βέβαια είναι σίγουρα) απλά θα ήθελα να έμπαινα στο χόμπι πιο ομαλά και με περισσότερες γνώσεις και να κάνω τα πράγματα σωστά για όλους. Με τσαντίζει να βρίσκομαι προ τετελεσμένου.
5. Μπραβο σου.
6.