Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από SOCRATIS
Το ψάρι πρέπει να ακολουθήσει αγωγή με αλάτι.
Στο ενυδρειάκι να προσθεθεί αλάτι και να παραμείνει για 20ημέρες 0,5% (50 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό).
Επιπροσθέτως να κάνει καθημερινά και για 5 ημέρες τουλάχιστον, μπάνια ενός λεπτού διάρκειας, σε ξεχωριστό δοχείο με αλατι 1,5%(150 γραμμάρια αλάτι σε 10 λίτρα νερό).
|
Σήμερα άλλαξα τον βυθό του ενυδρείου έβαλα σκουρόχρωμη άμμο στις διαστάσεις που μου είπατε, πρόσθεσα 50γραμμαρια φυσικό χονδρό αλάτι Χίων ( στο Βασιλοπουλο βρήκα

το οποίο είχα διαλύσει σε νερό ενυδρείου με το μιξερακι του φραπέ ,πολύ σιγά σιγά και σταδιακά, με σταγονόμετρο

Έβγαλα ολα τα περιττά απο μέσα, και πριν απο όλα αυτά μέτρησα αμμωνία και NO3 και ήταν και τα δυο στο 0.
Από αυριο ξεκινάμε και τα μπαράκια σε αλάτι.
Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι τι κάνω τώρα με τις αλλαγές νερού. Κανω; Αν ναι κάθε πότε;Πόσο αφαιρώ; Και πόσο αλάτι συμπληρώνω;
Τεστ ΝΟ3 τη Δευτέρα και ανούμπια.αυτό που ήθελα να ρωτήσω για την ανούμπια , χρειάζεται φως έτσι δεν ειναι;
Τέλος αυτό που παρατήρησα είναι ότι το κόκκινο σημαδάκι εχει μικραίνει παρά πολύ κοντεύει να εξαφανιστεί. Δεν μπορώ να καταλάβω πως γίνεται τόσο γρήγορα χωρίς να έχω προλάβει καλα καλα να κανω ότι μου είπατε λίγο παράδοξο μου φαίνεται και αφύσικο! Φτου να μη το ματιάξω πάντως....