Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από maria-anestis
ok σορρυ
μόνο μη με λες φίλε...αλλα φίλη 
τώρα μπορεί να γίνει τίποτα ή μπά?
όσα μπορούσα να κάνω απο αυτά που μου είπατε τα εκανα, όσα δεν είναι στο χέρι μου αλλα στη τσ'επη μου δυστυχώς δεν τα κατάφερα 
|
ΟΚ διαβαζα και το anestis και νομιζα οτι εισαι φιλ
ος.
Οπως ειπα να ευχεσαι να μην εχει κατι που δεν φαινεται
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66
Τα εγκαυματα μπορει με καλες συνθηκες, να αναρρωσουν σιγα σιγα απο μονα τους.
Οι εσωτερικες βλαβες μπορει να ειναι και μονιμες. (πχ μισοκατεστραμενα ή τελειως κατεστραμενα νεφρα, συκωτι κλπ) Δεν μπορουμε να κανουμε μεταμοσχευση.
|
- Για αρχη να μετρας καθημερινα ΝΗ3 και ΝΟ2 και να ευχεσαι να ειναι μηδεν και τα ΝΟ3 πανω απο το μηδεν και μεχρι 20ppm. (πανω απο 20 κανεις αλλαγη νερου)
- Αν βρεις πανω απο 0.5ppm αμμωνια ή νιτρωδη, κανε 50% αλλαγη νερου με νερο ιδιο θερμοκρασιας και prime. Ριχνε και επιπλεον μιση με μια δοση prime στο ενυδρειο (για ολα τα λιτρα νερου) για καθε 1ppm αμμωνια ή νιτρωδη που ειχες μετρησει.
- Αν βρεις μεχρι 0.5ppm, βαζεις μονο μια δοση prime. (η καθε δοση ειναι για 1 ppm- ηδη η μια δοση για 0.5 ppm αμμωνια ειναι διπλασια και αρκει)
- Βαλε επιπλεον αεραντλια ή φροντισε το φιλτρο να κανει ισχυρη αναταραξη. (βοηθαει γιατι η βιολογια καταναλωνει τωρα πολυ οξυγονο και τα νιτρωδη διακοπτουν την μεταφορα του οξυγονου μεσα στο αιμα του ψαριου)
- Βαλε στο ενυδρειο 1-2 γρ χοντρο αλατι (πχ φυσικο αλατι Χιων) για καθε 1 λιτρο νερο, προδιαλυμενο εντελως σε κανατα με νερο στη φραπεδιερα.
- Βγαλε αμεσα, οπως ειναι ολα τα περιττα και αμφιβολου καταλληλοτητας διακοσμητικα απο μεσα,
- Βαλε 2-3 εκ υψος αμμο 1.0-1.5mm (χιλιοστο) διαμετρου, χρωμα σκουρο ή και μαυρο.
- 1 ξυλο το μισο μηκος απο το ενυδρειο και δεσε πανω του με πετονια μια ανουμπια τοσο μεγαλη, οσο να πιανει το μηκος της ριζας της, κατα τα 2/3, του μηκους του ξυλου.
-------------------------
Αυτα προσωρινα γιατι χωρις ενυδρειο (80χ40χ40 μινιμουμ και αναλοφο φιλτρο) δεν προκειται να κρατησει για πολυ η κατασβεση της φωτιας.
Θα ξαναπαρει.