Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #11  
Παλιά 25-11-13, 16:16
Το avatar του χρήστη Τάκης
Τάκης Ο χρήστης Τάκης δεν είναι συνδεδεμένος
Bob ο Μάστορας
 
Εγγραφή: 28-12-2012
Περιοχή: ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ
Μηνύματα: 14.715
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από manolischania Εμφάνιση μηνυμάτων
Αντί να διαφωνείτε μαζί μου απαντήστε στον άνθρωπο στα συγκεκριμένα που ρωτάει την άποψη σας . Εμένα η δικιά μου είναι ότι αν θέλει να αντικαταστήσει το φίλτρο εμπορίου με diy για θέμα κόστους αν βάλεις τα + και τα - δεν συμφέρει . Το αν πιάνουν τα χέρια σου η όχι είναι άλλη υπόθεση και για να κάνει τέτοιες ερωτήσεις μάλλον πιάνουν , προσωπικά διατηρώ αυτήν την στιγμή 15 ενυδρεία στα Χανιά και έχουν περάσει από τα χέρια μου άλλα 20 σε πολλά από αυτά με diy κατασκευές όχι βέβαια για θέμα κόστους αλλά γιατί αυτό που ήθελα δεν υπήρχε στο εμπόριο . Προς το παρόν από ότι εγώ καταλαβαίνω εσύ τον προ τρέπεις να φτιάξει κάτι που δεν έχεις δοκιμάσει ποτέ και ο μπαμπούλας που το έχει δοκιμάσει και είχε πρόβλημα με τον καθαρισμό και την στεγανότητα όπου τα έχει αντικαταστήσει και αυτός με εμπορίου τον προτρέπει επίσης χωρίς να του απαντάτε στο κέραιο ερώτημα αν αξίζει τελικά τον κόπο και αν αξίζει με βάση την συγκατάθεση σας τελικά πως να το φτιάξει για 1500 λίτρα που αναφέρει το παλικάρι και αν το φτιάξει τελικά θα έχει γλιτώσει τίποτα ? εμένα η άποψη μου επαναλαμβάνω είναι όχι για το συγκεκριμένο project.
Του απάντησα και πριν τη δικιά σου παρατήρηση και ταυτόχρονα που απαντούσα σε εσένα ανέφερα κάποια κολπάκια για να μην έχει προβλήματα. Και αν τον προτρέπω να φτιάξει κάτι που δεν έχω φτιάξει εγώ, ναι τον προτρέπω αρκεί να προσέξει κάποιες λεπτομέρειες που είπα πριν , και είπα επίσης πως οι DIYκατασκευές μπορεί να μη σου πετύχουν με τη πρώτη φορά και να θέλουν κάποιες βελτιώσεις, το έχουν αυτό το ρίσκο, αλλά αν το σκεφτείς και το σχεδιάσεις καλά και προσέξεις κάποιες λεπτομέρειες σίγουρα θα πετύχει. Και η συγκεκριμένη κατασκευή είναι ένα βαρελάκι που κλείνει καλά, 2 πλαστικά ρακοροακια/ μουφες από αυτόματο πότισμα
http://www.geosimio.gr/assets/images...ko_f16_3_4.jpg
http://www.tilkis-alevras.gr/images/461b.gif

, σωστή διάταξη των υλικών να μη τα έχει σφηνωμένα και μια αντλία της επιλογής του και τέλος.
Και επειδή κάποιος άλλος όπως ο φίλος ο Bouboulas το έκανε και αντιμετώπισε κάποια προβλήματα είναι ακόμα καλύτερα γιατί μας λέει που να επικεντρώσουμε τη προσοχή μας να μη πάθουμε το ίδιο, και στη στεγανότητα (άρα προσέχουμε το σημείο αυτό και βρίσκουμε κάτι που να κλείνει καλά) και στο καθαρισμό (βρίσκουμε κάτι ευρύχωρο που να βάζουμε το χέρι μέσα άνετα ή βάζουμε ακόμα και καλαθάκια).
Και όπως είπα πριν, οι DIY κατασκευές δεν είναι μόνο το βραχυπρόθεσμο κόστος ή όφελος αλλά και το μακροπρόθεσμο.
Τώρα προσωπικά τι έχω κάνει εγώ σε DIY δεν θα ήθελα να επεκταθώ.
Ακόμα κάτι τελευταίο, αυτές οι ανταλλαγές απόψεων σαν την δικιά μας είναι που δίνει λύσεις ή βάζει σε σκέψεις στον ενδιαφερόμενο αν θα προχωρήσει στη κατασκευή ή όχι και δεν είναι αντιπαραθέσεις.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01867 seconds with 10 queries