Θέμα: my reef
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #32  
Παλιά 24-11-13, 17:24
Το avatar του χρήστη Παναγιώτης Κ
Παναγιώτης Κ Ο χρήστης Παναγιώτης Κ δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 10-11-2011
Περιοχή: Άρτα
Μηνύματα: 3.053
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από stavros1979 Εμφάνιση μηνυμάτων
φιλε σορυ που στο λεω αλλα ειναι.αλλιωσ ενειδρειο reef σωστο δεν θα εχεις ποτε.
Συνήθως οι περισσότεροι επειδή μας αρέσουν όλα τα είδη κοραλιών έχουμε ένα ωραιότατο mixed reef με όλων των ειδών τα κοράλια(sps, lps, softies, zoas, anemones, inverts κλπ κλπ)
Πιστεύεις ότι σε ένα τέτοιου είδους ενυδρείο, με δυνατό φωτισμό, δυνατή κυκλοφορία και δυνατό σκίμμερ θα καταφέρεις να πετύχεις την χρυσή τομή για την σωστή ανάπτυξη και χρώμα των κοραλιών σου? Πιστεύω πως όχι. Το κάθε κοράλι έχει τις ιδιαιτερότητες του. Κάποια θέλουν περισσότερο φως, κάποια όχι. Κάποια θέλουν περισσότερη κυκλοφορία, κάποια όχι. Κάποια θέλουν πιο βρώμικο νερό κάποια όχι.
Βέβαια το σωστό θα ήταν να προσανατολιζόμαστε σε 1 άντε 2 ομάδες κοραλιών(που να ταιριάζουν) στο ενυδρέιο μας ώστε να μπορούμε να δώσουμε στα κοράλια μας αυτό που θέλουν χωρίς να φοβόμαστε ότι κάποια άλλα θα είναι δυσαρεστημένα, αν και κανένας(εκτός εξαιρέσεων) δεν το κάνει. Αν το κάναμε αυτό θα μπορούσαμε πχ αν έχουν ένα sps ενυδρέιο να έχουμε όπως λές αυτά τα 3. Αλλά σκέψου ένα softies only ενυδρέιο. Τα lps τόσο και τόσο.
Γι'αυτό λοιπόν, όταν παίζουμε σε Mixed καταστάσεις καλό είναι να προσαρμοζόμαστε ανάλογα με τα κοράλια μας. Ποτέ αυτά τα 3 δεν είναι ίδια και παίζουν επίσης και απο το aquascape μας, επίσης απο το που έχουμε τοποθετήσει τι, αλλά και απο τις ρουτίνες μας(πότε ταίζονται, τι ώρες, πως προσλαμβάνουν την τροφή τους κλπ κλπ).
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01488 seconds with 10 queries