Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-11-13, 12:39
Το avatar του χρήστη Alex_Salonica
Alex_Salonica Ο χρήστης Alex_Salonica δεν είναι συνδεδεμένος
Shrimp Artist

Περιοχή: Newcastle under lyme
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από kifinas Εμφάνιση μηνυμάτων
Να ρωτήσω και εγώ κάτι με την σειρά μου.

Βλέπω οτι πολλοί χρησιμοποιούν για τις γαρίδες τους φίλτρα βυθού αλλα δεν καταλαβαίνω πως δουλεύει. Με αεραντλια μόνο έτσι όπως βλέπω στο YouTube η θέλει και κυκλοφορητη?

Η αλήθεια ειναι οτι αγόρασα 2 φίλτρα βυθού και έχουν ενσωματωμένη αεροπετρα με το λάστιχακι της σιλικονης μεσα.

Θα κάνει δουλειά να τραβήξει νερό η αεραντλια απο του undergravel η μόνο ο κυκλοφορητης κάνει?

Μπορεί κάποιος να μου δείξει πως συνδέετε ενα undergravel μαζί με έναν κυκλοφορητη και μαζί και η αεραντλια?

Ευχαριστω
Νομίζω ότι κάποια στιγμή σου είχα απαντήσει σχετικά με τα φίλτρα βυθού αλλά ας τα ξαναπούμε..

Όπως όλα τα φίλτρα έτσι και τα ΦΒ χρειάζονται κυκλοφορία νερού για να λειτουργήσουν. Τα φβ μπορούμε να τα συνδέσουμε σε αεραντλία, αλλά και σε αντλία ή να χρησιμοποιήσουμε εξωτερικό φίλτρο εκμεταλλευόμενοι την αντλία του και τα σφουγγάρια του.

Ανάλογα το μέγεθος του ενυδρείου αλλά και την βιοφόρτιση επιλέγουμε και τον τρόπο κυκλοφορίας.

Δεν μπορούμε και δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιήσουμε δύο τρόπους άντλησης(π.χ. αεραντλία+αντλία). Αν χρειάζεσαι επιπλέον οξυγόνωση μπορείς να κρατήσεις και να λειτουργήσεις την αεραντλία με την κοινή της χρήση ξεχωριστά.

Πάντως επειδή βλέπω ακόμα σε απασχολεί το θέμα, μπορείς αν θέλεις να ανοίξεις ξεχωριστό ποστ να συζητηθεί το θέμα αναλυτικότερα.

Page generated in 0,01310 seconds with 10 queries