Βαλε safety factor 3.9 και τις διαστασεις.
http://www.theaquatools.com/building-your-aquarium
Τα 27 υψος που θελεις να δωσεις, μειωνοουν παρα πολυ τιςς πιεσεις (απο το υψος εξαρταται περισσοτερο το παχος των τζαμιων).
Πολυ καλες οι διαστασεις για τα ψαρια αυτα.
Αν μπορεις να δωσεις και λιγο παραπανω (5-10 εκ) πλατος και υψος, θα ηταν τελεια.
Φυτα ιδανικα, ειναι αυτα που υπαρχουν και στους βιτοπους που ζουν.
Δεν εχουν ομως πολλα στο χωρο του βιοτοπου που ζουν συνηθως, αφου ζουν κυριως σε (blackwater) σκοτεινα, οξινα, μαλακά (λογω ξερων πεσμενων φυλλων και ελων τυρφης) ως επι των πλειστων νερα, οπου τα φυτα δεν μπορουν να αναπτυχθουν και πολυ κλαλα, και οπου υπαρχουν φυτα υδροφιλα και δεντρα, που μια ειναι μεσα στο νερο μια εξω, (αναλογα την εποχη ξηρασιας ή βροχων) που δημιουργουν σκιες.
Ομως εχουν συλλεχθει και σε μερη με καθαρα νερα (clearwater) και φυτα.
Μπορεις να βαλεις λεπτα, ευκολα (χαμηλες απαιτησεις σε φως κλπ) και χαμηλουν υψους φυτα, οπως echinodorus tenellus και γενικα ειδη εχινοδορων, με κριτηριο επιλογης το υψος του χωρου, αφου καποια γινονται 1+ μετρο.
Επισης μπορεις να επιλεξεις και υδροφιλα φυτα που εχουν τον κορμο και τις ριζες μεσα στο νερο και αναπτυσονται απεξω. Θα προσφερουν και τη σκια που λεγαμε.
Θελεις οπωσδηποτε neon tetra? ή θα κοιταξεις και τα αλλα ειδη, μηπως σε ενδιαφερει η διατηρηση και καποιου πιο ιδιαιτερου tetra?
Δες και κανενα βιντεο απο τους βιοτοπους
https://www.youtube.com/results?q=pa...GR&sa=N&tab=v1