Θέμα: Nano paludarium
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #1  
Παλιά 08-10-13, 09:26
dikos Ο χρήστης dikos δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 02-10-2013
Περιοχή: Πειραιάς
Μηνύματα: 5
Προεπιλογή Nano paludarium

Καλημέρα και καλώς σας βρήκα.
Η ανάγκη μου για λίγη φύση μέσα σε μικρό διαμέρισμα με ώθησε ώστε να κατασκευάσω τον παρακάτω μικρόκοσμο που βλέπετε στο βίντεο.

BORKED
http://www.youtube.com/watch?v=cnv7uNkT4XI

Αγόρασα ένα γυάλινο μπόλ για 17 ευρώ και μια μικρή αντλία νερού αγορασμένη απο Κινέζους στα 5 ευρώ, και σιγά σιγά ξεκίνησα και όπου με βγάλει.

Το μπόλ έχει 1,5 λίτρο νερό, πέτρες λάβας, και μαύρο ψιλό χαλικάκι που δεν θυμάμαι πως λέγετε. Από φυτά έχει 3 μικρές ρίζες anubias, και απο κατοίκους 2 μικρά Cherry barb, και μία μικρή γαρίδα red cherry (γνωρίζω ότι είναι απαγορευτικό σε τόσα λίγα λίτρα να φιλοξενώ ζωή αλλά δεν άντεξα και τα πήρα, όταν δώ ότι μεγαλώνουν σίγουρα θα τα δώσω).

Δεν έχω θερμοστάτη, φίλτρο, ούτε φωτισμό, κάνω συχνά μικρές αλλαγές νερού και το νερό κρατιέται ζωντανό μόνο από την αναταραχή που δημιουργεί ο καταρράκτης.

Η κατασκευή τρέχει περίπου στις 2 εβδομάδες και τα ψάρια, η γαρίδα, και τα φυτά φαίνονται να είναι σε άριστη κατάσταση μέχρι στιγμής.

Επάνω σε μία πέτρα λάβας έχω κάνει μια τρύπα και έχω φυτέψει μερικές μικρές ρίζες φτέρης αλλά δεν το βλέπω να αναπτύσσονται. Η λάβα απορροφά νερό και το χώμα της φτέρης είναι πάντα υγρό με αποτέλεσμα σε λίγες μέρες να επέλθει το σάπισμα της.

Εδώ θα παρακαλούσα όποιος/α έχει να μου προσφέρει μικρόφυτα, πάρα πολύ μικρή ποσότητα, ας επικοινωνήσει μαζί μου (χρειάζομαι java moss, και μικρά φυτάκια που να μπορούν να αναπτύσσονται τα φύλα τους και έξω απο το νερό, ακόμη και καμιά ρίζα μικρής φτέρης που βάζουν στα vivarium.
Σκοπός μου είναι να το στήσω περίπου όπως αυτό στο παρακάτω βίντεο.

BORKED
http://www.youtube.com/watch?v=1QUwApixRdo

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Δήμος
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01883 seconds with 10 queries