Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 18-09-13, 23:34
Το avatar του χρήστη johnreta
johnreta Ο χρήστης johnreta δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 08-09-2013
Περιοχή: αμπελοκηπους
Μηνύματα: 296
Cool

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nazgul Εμφάνιση μηνυμάτων
Για grolux στον Ιγνατιο ή ρωτας σε καταστηματα με ηλεκτρολογικα. Μερικα ισως εχουν. Για εμενα ειναι οι κορυφαιες λαμπες για φυτεμενο. Daylight μια 6500Κ ειναι μια χαρα.

Πολυ σωστα το σκεφτεσαι. Ολα να γινουν σιγα σιγα για να υπαρχει ισορροπια και κυριως, καθε αλλαγη μετα απο παρατηρηση της πορειας των φυτων σου. Το θεμα ειναι τι εχουν πραγματικα αναγκη, οχι τι νομιζουμε οτι εχουν αναγκη. Καθε ενυδρειο ειναι διαφορετικο.
Δηλαδή 2 grolux + τις ηδη υπαρχον?Προπάντων μετρο μονο με τα λιπασματα θα ξεφυγω γιατι θελει δοκιμες :P και σιγουρα οχι ακομα!

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Θα εχετε υποψιν σας οτι τα juwel δεν φορανε κοινες λαμπες σε μηκος.
Sylvania Gro υπαρχει σε μηκος juwel.
Daylight juwel εννοεις?

Kαι arcadia σε μηκος juwel υπαρχει, αλλα δεν εχω δει ποτε στην Ελλαδα.
Θα ηταν η καλυτερη επιλογη αν εβρισκες μια tropical και μια freshwater, κατα την αποψη μου

Απο εκει και μετα, αλλες ποιoτικες λαμπες για φυτεμενο με juwel μηκος, ειναι οι Dennerle και οι Jbl αλλα ακριβες, Oι 2ες δυσευρετες κι αυτες (petcity κυριως εχουν jbl αλλα δυσκολα για juwel) Τις πρωτες τις εχω δει wateriin.

Ενας φιλος εκανε πατεντα με τεφλον και αρσενικα-θηλυκα pins και επιμήκυνε τις κοινες λαμπες εμποριου για να φτανουν στα ακροφυσια του juwel. Αν το φτιξαω κι εγω θα το παρουσιασω εν ευθετω χρονο.

Φυσικα για απαιτητικο φυτεμενο δεν φτανουν οι 2 λαμπες του juwel και θελεις πατεντα για προσθηκη επιπλεον. Εκει, με πατεντα πρασθηκη, βαζει οτι μηκος θελεις φυσικα.
Σπυρο στο φωτιστικο της juwel εβαλα sera plant colour(4500k 'ροζ')και daylight brilliant(6500κ)που ειχα πολυ καλα αποτελεσματα απο παλιο ενυδρειο γνωριζω οτι ειναι δυσκολο γι αυτο και το αλλο φωτιστικο ειναι 2χ39watt στα 850mm και οχι στα 895mm!(αναφερω οτι ψαχνω λαμπες για την 3τη και 4τη)
τωρα για τις jbl σκεφτομουν tropical(4000k) και την daylight(9000k την φοβαμαι λιγο και δε ξερω το φασμα της ουτε ειχα ποτε εμπειρια απο το συγκεκριμενο προιον αν οντως ειναι καλες ειναι οι πιο βολικες!)
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από nazgul Εμφάνιση μηνυμάτων
Ναι, αυτο με το μηκος ισχυει. Αλλα με λιγη προσπαθεια και ψαξιμο, υπαρχουν σε ολα τα μεγεθη (για arcadia εχω βρει εδω μηκος της juwel, αλλα για 24w).

Για daylight εννοω μια στα 6500Κ περιπου (αν δεν κανω λαθος η juwel εχει 9000Κ). Για την arcadia original tropical συμφωνω οτι ειναι πολυ καλη λαμπα, τη χρησιμοποιω. Αλλα γενικως δεν βρισκουμε και πολλα στην Ελλαδα απο arcadia, δυστυχως.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από snakepanos Εμφάνιση μηνυμάτων
μονο τις dennerle εχω υποψιν μου...
ευχαριστω για τις απαντησεις
και διευκρινηζω προς αναζητηση 3της - 4της λαμπας
Αααα και το co2 ηρθεεεεεεεεεεεε
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01822 seconds with 10 queries