Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #6  
Παλιά 14-09-13, 16:42
plin Ο χρήστης plin δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 29-12-2012
Περιοχή: Καλλιθέα
Μηνύματα: 724
Προεπιλογή Η μέχρι τώρα πορεία

Να σας ενημερώσω για την μέχρι τώρα πορεία.
Από σήμερα, 3η ημέρα θεραπείας, το tateurndina και το white minnow έπαψαν να ξύνονται. Ξύνεται μόνο ένα CPD.
Ακολούθησα την παραπάνω θεραπεία αλλά δεν χορήγησα Epsom salt, γιατί, απ’ ότι διάβασα, είναι μυοχαλαρωτικό και καθαρκτικό, χρήσιμο για το dropsy αλλά όχι για την περίπτωσή μας. Επίσης, επειδή φοβήθηκα για τα ασπόνδυλα και τη βιολογία, δεν χορήγησα κανένα αντιβιωτικό (furan -2 ή Furanol). Ανέβασα την θερμοκρασία σταδιακά και σήμερα, τρίτη ημέρα θεραπείας, έφτασε στους 29,5°C οπότε πρόσθεσα και τυροκομικό αλάτι σε αναλογία 1gr/4lt (1 ‘κοφτό’ κουταλάκι του γλυκού είναι περίπου ίσο με 5gr, οπότε χορήγησα 4 κουταλάκια) .
Σε τέτοια υψηλή, για τα ψάρια μου, θερμοκρασία είναι απολύτως απαραίτητη μια ισχυρή αεραντλία για να μην υπάρχει κίνδυνος υποξίας. Ευτυχώς, ακόμα και τα white minnow συμπεριφέρονται φυσιολογικά χωρίς να χρειάζεται να ανεβαίνουν στην επιφάνεια για να αναπνεύσουν. Συνεπώς, αν υπάρχει καλή οξυγόνωση, τα ψάρια αυτά αντέχουν, αν απαιτηθεί, θερμοκρασίες πολύ περισσότερο απ’ τα όριά τους.
Σε σύγκριση με την προ διμήνου θεραπεία, διπλασίασα την ποσότητα του αλατιού και του flagyl (που όμως το χορηγώ πια μόνο στην στήλη του νερού), και πρόσθεσα την σημαντική αύξηση της θερμοκρασίας, σχεδόν στους 30°C - αν δεν φοβόμουνα, θα ήταν καλύτερο να την ανέβαζα ακόμα περισσότερο, στους 31°.
Δεν σας κρύβω ότι έχω ένα μικρό άγχος για το αν τα Anantome Helena αντέξουν την αυξημένη ποσότητα του αλατιού.

----------
EDIT: Τελικά έχασα ένα tateurndina Και ήταν αυτό που δεν ξυνόταν!
Έτσι έμεινε ένας μοναχικός αρσενικός
Ίσως επειδή τα φάρμακα είναι φωτοευαίσθητα και αδρανοποιούνται με το φως, τώρα στο τέλος της φωτοπεριόδου ξύνονται και το tateurndina, και ένα white minnow και ένα CPD!
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01481 seconds with 10 queries