Θέμα: Γέννα Cory
Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #17  
Παλιά 31-08-13, 13:09
rtolis Ο χρήστης rtolis δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member
 
Εγγραφή: 01-09-2010
Περιοχή: Λαμία
Μηνύματα: 411
Προεπιλογή

Antricos από την αρχή έπρεπε να τα έχεις βάλει σε ξεχωριστό ενυδρείο. (τα αυγά)
Αν δεις σε όλα τα άρθρα αναπαραγωγών και σε όλα τα site και fora προτείνουν αυτόν τον τρόπο. Πιθανόν να ξέρουν κάτι παραπάνω.

Να ξεκαθαρίσω κάτι, ενυδρείο-γεννήστρα δεν σημαίνει ότι είναι γυάλινο. Ένα πλαστικό κουτί αποθήκευσης 40 λίτρα και τον ανήφορο είναι μια χαρά. Αυτό που παίζει μεγάλο ρόλο είναι να έχεις πάααρα πολύ καλή φίλτρανση και η ξεχωριστή γεννήστρα σε βοηθάει σε αυτό. Η παραμικρή ποσότητα αμμωνίας κάνει κακό σε αυτό το στάδιο. Μπορείς για φίλτρο π.χ. να έχεις ένα πλαστικό μπολ 2 λίτρα, τρυπημένο με όσο πιο ψιλές τρύπες μπορείς, με καρφίτσα ας πούμε στο κάτω μέρος, γεμάτο με βιολογικό υλικό και με μια φτηνιάρικη αντλία νερού μέσα του. Το ενυδρείο γεννήστρα δεν σημαίνει ότι είναι κάτι ακριβό.

Για να μην αλλάζουν οι παράμετροι παίρνεις νερό από το μαμά ενυδρείο.

Την πλεκτή ή πλαστική hang-on γεννήστρα δεν τη χρησιμοποίησα ποτέ. Πόσο μάλλον για γατόψαρα. Το στόμα τους είναι στο κάτω μέρος, αν είναι μέσα σε πλεκτή γεννήστρα θα φάνε απλώς ότι τροφή συγκρατεί το δίχτυ. Που αν είναι και τριμμένη θα αλλοιωθεί πολύ γρήγορα. Και εμποδίζει και τη ροή και ανεβάζει αμμωνία.

Για τη θερμοκρασία συμφωνώ ότι αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να κρατήσεις σταθερή θερμοκρασία σε ενυδρείο γεννήστρα. Υπάρχουν λύσεις, αλλά σε αυτό το σημείο δεν έχω την αίσθηση ότι μπορείς να τις ακολουθήσεις.
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01706 seconds with 10 queries