Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από 60lt
Υποθέτω ότι το αναφέρεις ως οικονομικό μέτρο σύγκρισης, γιατί ως μέγεθος ο δικός μας χώρος δυστυχώς μέχρι 101χ31 παίρνει. Στο ύψος δεν έχουμε θέμα αλλά αν ξεφύγουμε από τα 50 cm θεωρώ ότι μάλλον θα είναι δύσχρηστο στη συντήρηση. Η τιμή που αναφέρεις σπάει κόκαλα θα το ψάξω και στις διαστάσεις που μας ενδιαφέρουν,γιατί αν θυμάμαι καλά το calculator γύρευε από 10άρι έως 12άρι τζάμι. Θυμάσαι με τί συντελεστή ασφαλείας είχες πάρει το 6άρι?
|
100*30*40 ειναι 120 λιτρα.
50 cm υψος δεν φτιαχνεις με 6ρι
Συντελεστη ασφαλειας βαζεις ενα 4.5-5 συνηθως. Αν ζηταει μεγαλυτερο τζαμι προσθετεις κοντρες (αν και στο τελευταιο που εφτιαξα 80*40*40 βγαζει 3.9 και το χω χωρις κοντρες )
Παράθεση:
Να 'σαι καλά γιατί μου δίνεις κουράγιο για την τρέλα. Έχω δει διάφορα βιντεo και θεωρούσα ως πρόβλημα την σταθερή ροή σιλικόνης από το πιστόλι και όχι τις φυσαλίδες, τώρα με προβληματίζουν και τα δύο. Θα διαβάσω πρώτα λίγο από το DIY τμήμα και θα σας πρήξω αν δε βρω απαντήσεις.
|
Κοιτα, σε καποια βιντεακια καποιοι βλεπεις να εχουν απολυτα σταθερο χερι και η σιλικονη να ρεει με απολυτη ακριβεια.
Αυτο μη νομιζεις πως ολοι το πετυχαινουμε, απλα βαζουμε μπολικη σιλικονη και μετα βγαζουμε λιγο απο τα περισσευματα. Μη σε πολυαπασχολει και τοσο, η μονη προσοχη που θελει ειναι να μην κανει φυσαλιδα ή κενο
Παράθεση:
Με τα έπιπλα μας κλέβουν καθημερινά, όπως λες με ροκανίδια. Για να καταλάβεις, πριν κανά μήνα μου γύρευαν για ένα έτοιμο πάγκο για το μπάνιο 450 €. Πήρα δυο ρετάλια από κόντρα πλακέ θαλάσσης και τα βίδωσα - κόλλησα μεταξύ τους να γίνει παχύς ο πάγκος και τα έστειλα και λουστραδόρο για λάκα σύνολο 50€ ακριβώς ίδιες διαστάσεις. Εμφανισιακά δεν τα ξεχωρίζεις. Τώρα από θέμα αντοχής θα σου πω μετά από κάποια χρόνια, αλλά πιθανολογώ ότι το κόντρα πλακέ θα με βγάλει παλικάρι.
|
Σιγα μην παθει τιποτα... το κοντρα πλακε θαλασης χρησιμοποιειται στη ναυπηγικη και επιβιωνει δεκαετιες στις πλεον αντιξοες συνθηκες (με το καταλληλο βαψιμο και εμποτισμο φυσικα). Το δε πριονιδι ειναι απλα πριονιδι με κολλα που κι αυτη ειναι υγροσκοπικη.
Τωρα το γιατι χρησιμοποιειται τοσο πολυ στην αγορα ειναι αυτονοητο
Παράθεση:
Φαίνεται να έχει πολλούς οπαδούς η bison. Έχω ένα φίλο που ασχολείται επαγγελματικά με τέτοια υλικά. Θα ρωτήσω και θα μεταφέρω καμιά γνώμη.
|
Κι εγω ενα ενυδρειο και δυο sump με bison.