Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #8  
Παλιά 12-07-13, 18:41
Το avatar του χρήστη nazgul
nazgul Ο χρήστης nazgul δεν είναι συνδεδεμένος
Pufferator
 
Εγγραφή: 27-07-2011
Περιοχή: Άνω Πόλη, Θεσσαλονίκη
Μηνύματα: 6.123
Προεπιλογή

Στεφανε ειναι σαν να λες οτι το μονομαχο τον εχεις το χειμωνα στους 18 βαθμους γιατι εχει κρυο. Δεν ειναι ετσι, το κρυο του μονομαχου στα ενυδρεια πρεπει να ειναι στους 24. Το τι θα παθει δεν θα το δειξει αμεσως, αλλα θα μαζευει, θα μαζευει και καποια στιγμη θα σκασει ο οργανισμος του, παρουσιαζοντας ασθενειες. Σκεψου να πηγαινες ως μονιμος κατοικος στην ανταρκτικη. Θα επιβιωνες, αλλα δεν ξερεις τι προβληματα θα αντιμετωπιζες στο μελλον. Δεν εισαι φτιαγμενος για να ζεις εκει, το dna σου μεταφερει αλλες πληροφοριες, που ειναι συνδεδεμενες με τη φυλη σου.

Βεβαια, στη φυση η θερμοκρασια δεν ειναι σταθερη στους 27, που για παραδειγμα ειναι ιδανικη για το μονομαχο. Ομως, οι μηχανισμοι της φυσης ειναι εντελως διαφορετικοι και κανουν το περιβαλλον σχετικα πιο βιωσιμο, σε αντιθεση με ενα κλειστο οικοσυστημα, οπως ειναι το ενυδρειο. Μην ξεχναμε αλλωστε, οτι υπαρχουν περιοδοι στη φυση, που οι μαζικοι θανατοι ψαριων ειναι καθημερινοτητα. Αυτο δεν το θελουμε στο ενυδρειο, βεβαια.

Οπως και να εχει, αλλοι οι μηχανισμοι της φυσης, αλλο τα πεντε τζαμια. Ενα ψαρι εχει ακομα και την επιλογη να ταξιδεψει σε ενα μη φιλικο περιβαλλον στη φυση, οπως και να προστατευθει σε μερη που κρινει καταλληλα. Στο ενυδρειο, η επιλογη αυτη δεν υπαρχει.

Νομιζω οτι σε ενα κλειστο οικοσυστημα, οπως ειναι τα ενυδρεια μας, οι μεταβολες θερμοκρασιας μεταξυ των εποχων, δεν πρεπει να ξεπερνουν τους 3-4 βαθμους, αλλα σιγουρα να υπαρχουν.
__________________
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01860 seconds with 10 queries