Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 18-06-13, 22:07
Το avatar του χρήστη Nick74
Nick74 Ο χρήστης Nick74 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: Περαμα
Προεπιλογή

μια χαρα αποφαση πηρες, και πιστευω το ξυλο ειναι το μελλον του χομπυ.
Κι εγω σε φαση δημιουργιας ενος τετοιου ειμαι + ενα ξυλινο sump εντος των ημερων (σημερα εφτιαξα ενα γυαλινο sump για ενα αλλο ενυδρειο, και η επομενη κατασκευη που θα μπει στον παγκο θα ειναι τα κοντρα πλακε )
Τον τελευταιο μηνα εχω ξεκοκαλισει καθε πληροφορια σχετικα και εχω καταληξει στο συμπερασμα οτι μονο θετικα εχει εναντι του γυαλινου, και οχι μονο για τεραστια ενυδρεια αλλα για οτιδηποτε.

Σχετικα με τα υλικα που εχω επιλεξει εγω επειτα απο αρκετες ερευνες και συνομιλιες με διαφορους ειδικους (οχι απαραιτητα ενυδριακηδες, αλλα καραβομαραγκους, μηχανικους, τεχνολογους τροφιμων, χημικους και ανθρωπους που εστησαν τετοια ενυδρεια και τα εχουν χρονια) ειναι:

ξυλο: κοντρα πλακε θαλασσης συμιδας (Ρωσικο)
εσωτερικη επενδυση: στρωμα πολυεστερα μαζι με το "υφασμα" που χρησιμοποιουν για κατασκευη βαρκων
χρωμα επικαλυψης : NOVEPOX-W της ΧΡΩΤΕΧ (το απλο novepox που ειναι για πισινες δεν εχει πιστοποιηση για τροφιμα και ποσιμο νερο)
Σιλικονη για στεγανοποιηση μεταξυ τζαμιου και ξυλου: bisson ενυδριακη (απλα γιατι αυτη εχω )
Το εξωτερικο μερος απλα θα βερνικωθει με καποιο βερνικι (μαλλον μαονι)

Βγαλτε τους μονομαχους απο τις γυαλες και τα δεκαλιτρα και βαλτε μεσα τον petshop-ά που σας το προτεινε.
Γλυφτες ΔΕΝ υπαρχουν (λετε ο Αμαζονιος να εχει τζάμια) ? Και τα γατοψαρα ειναι κανονικα ψαρια κι οχι καθαριστες, οποιος θελει καθαριστρια, εχει στη Χρυση Ευκαιρια
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01489 seconds with 10 queries