Καλησπέρα σε όλους.
Σήμερα τέλειωσε η τριήμερη θεραπεία. Έκανα μια αλλαγή νερού 50% περίπου. Μείωσα την θερμοκρασία (από 25,5°-26,5° σε 24,5°-25,5°C, χρειαζόταν γιατί τα white minnow είχαν αρχίσει περιστασιακά να αναπνέουν από την επιφάνεια - μεγάλωσα παράλληλα και την ανατάραξη - ) και έβαλα, όπως αναφέρουν οι οδηγίες, τη μισή δόση Sera Mycopur με σκοπό να αποτραπούν τυχόν αναπαραγωγές του παράσιτου (αν, πράγματι, είναι παράσιτο). Παράλληλα έβαλα τα 2/3 της δόσης του Sera Ectopur. Έχω σκοπό να αφήσω αυτές τις συγκεντρώσεις, χωρίς να προσθέσω άλλες δόσεις φαρμάκων, μέχρι την Παρασκευή, οπότε να ξανακάνω μια αλλαγή νερού 50% περίπου.
Δεν παρατηρώ κάποιο Tateurndina με λευκές περιοχές στο δέρμα του πια. Πιθανά, λοιπόν, να θεραπεύτηκε, αλλά δεν είμαι και σίγουρος γιατί λόγω ζούγκλας και πολλών κρυψώνων, που επίτηδες έχω προσθέσει για αυτά, στο ενυδρείο δεν μπορώ να τα δω ποτέ όλα μαζί, ελπίζω μόνο να μην έχασα και αυτό

.
Το ανακουφιστικό είναι ότι τουλάχιστον, τα σαλιγκάρια (Zebra & Helena) και οι γαρίδες (Amano & Red Cherry) δεν φάνηκαν να επηρεάστηκαν από την μέχρι τώρα θεραπευτική αγωγή.
Θα ενημερώσω για την περεταίρω πορεία.