Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #11  
Παλιά 24-05-05, 12:19
Το avatar του χρήστη Gorgi
Gorgi Ο χρήστης Gorgi δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 14-07-2004
Περιοχή: Αθηνα - Εξάρχεια
Μηνύματα: 287
Προεπιλογή

Όχι απαραίτητα. Επειδή κι εγώ της Sera τα τεστ δουλεύω έχω καταλάβει (και το γράφουν και οι οδηγίες νομίζω) πως όταν χτυπάει κόκκινα αμέσως το διάλυμα που μετράς σημαίνει ότι απλά δεν μπορεί να μετρήσει π.χ. με 20ml νερού ενυδρείου και πρέπει να το σπάσεις σε 10+10 ml.
Τώρα αν μιλάμε για ακρίβεια δεν νομίζω ότι τα test της Sera μπορούν να υπερηφανεύονται για κάτι τέτοιο και σίγουρα άλλες μάρκες (π.χ. Salifert που την έχει και στην σελίδα που έδωσες) είναι καλύτερες.
Όμως κανένα υγρό τεστ δεν μπορεί να συγκριθεί με της ηλεκτρονικές συσκευές, φωτόμετρα που χρησιμοποιούνται για την μέτρηση ΚΑΙ των Νιτρικών Αλάτων τα οποία όμως κοστίζουν από 20 φορές και πάνω την τιμή του υγρού τεστ.
Οπότε ο συμβιβασμός νομίζω πως είναι και μονόδρομος για τους περισσότερους.
Επίσης το άρθρο που έδωσες φαίνεται αρκετά καλό αν και δεν μπόρεσα να το διαβάσω όλο καθώς η μετάφραση του BabelFish δεν είναι και η καλύτερη. Ίσως κάποιος με καλές γνώσεις Γερμανικών και όρεξη για γράψιμο να μπορέσει να το μεταφράσει και να το ποστάρουμε σαν υπόμνημα μιας και αρκετοί έχουν ενδιαφερθεί στο παρελθόν για μια τέτοιου είδους σύγκριση.
__________________
Γιώργος




Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01416 seconds with 10 queries