Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Γιώργος Κ
Παντως απο οσο γνωριζω ο σωστος τροπος αποψυξης (ακομα και για αυτα που θα φαμε εμεις οι ιδιοι) ειναι στη συντήρηση του ψυγειου που τα αφηνουμε αρκετες ωρες ... εκτος των λαχανικων που τα βαζουμε χωρις αποψυξη!!
http://www.flashnews.gr/page.ashx?pi...=37843&cid=323
|
Δεν το εχω ψαξει καθολου να πω την αληθεια. Απλα τα αφηνω εκτος καταψυξης τα τροφιμα, οπως κανουν σχεδον ολοι πιστευω. Δεν αμφιβαλλω οτι εχεις δικιο.
Τωρα για το θεμα μας, ισως να ηταν καλη ιδεα ετσι, αλλα δεν ξερω πρακτικα αν θα ηταν τοσο καλο. Σκεψου να βγαζεις το 1/10 και ισως και λιγοτερο απο το κυβακι στη συντηρηση, να λιωνει ουσιαστικα και να γινεται σαν υγρο. Ολοι προφανως εχουμε ξεχασει καποιο κομματι εκτος καταψυξης και το αποτελεσμα ειναι να εχει την οψη λιωμενης σοκολατας, οπως γινονται π.χ. τα bloodworms.
Καπως ετσι νομιζω θα γινει και στη συντηρηση, οπου θα πρεπει να το μαζεψουμε με κουταλακι και μετα να το βαλουμε σε ενα ποτηρακι με νερο, μεχρι να το στραγγισουμε. Ισως να ειναι και πιο σωστο, βεβαια, δεν αντιλεγω. Αλλα το θεμα ειναι, πως θα το μαθουμε σιγουρα?
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από exelix
Καλό είναι να την προστατεύσεις όσο μπορείς, ας πούμε τυλιγμένη με εφημερίδα και μέσα σε κλειστή σακούλα.
|
Με εφημεριδα και σακουλα τυλιγμενη καλα γυρω της, εχω μεταφερει αρκετες φορες κατεψυγμενη τροφη για κανενα 20 λεπτο, ισως και παραπανω. Απλα φροντιζω να μην ψωνιζω τους καλοκαιρινους μηνες, που μπορει οτιδηποτε να λιωσει σε λιγα λεπτα.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Alex_Salonica
Πιστεύω θα βοηθήσει πολλούς η τόσο αναλυτική παρουσίαση.
Πολύ καλή δουλειά Θοδωρή, μόλις έγινε υπόμνημα 
|
Ευχαριστω Αλεξανδρε.
Εστω για αρχη, ισως βοηθησει. Τουλαχιστον για τις κλασικες τροφες που χρησιμοποιουμε οι περισσοτεροι.
Ο Γιωργος εμπλουτιζει και με διαφορες αλλες χρησμες αποψεις.