Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #12  
Παλιά 03-04-13, 10:00
Το avatar του χρήστη Mary74
Mary74 Ο χρήστης Mary74 δεν είναι συνδεδεμένος
Junior Member
 
Εγγραφή: 07-03-2013
Περιοχή: ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Μηνύματα: 13
Προεπιλογή

Καλημέρα παιδιά.
Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για τις απαντήσεις σας.
Το ενυδρείο είναι σχετικά καινούργιο (από τον Ιανουάριο) κάποια στιγμή θόλοσε το νερό και στην προσπάθεια να το βελτιώσω έκανα πολλά τραγικά λάθη (μέχρι που καθάρισα τα πάντα με νερό βρύσης!!) οπότε καταλαβαίνετε τί έγινε....
Μετά απο τις συμβουλές σας τώρα κατάφερα να έχω διάυγεια στο νερό. Τον άνθρακα τον είχε το φίλτρο από την αρχή και τον άλλαξα μόνο μία φορά (δεν ήξερα ότι τον αλλάζουν κάθε μήνα). Αν δεν είναι απαραίτητος όμως θα μπορούσα να βάλω στη θέση του το κεραμικό υλικό που μου προτείνατε, όταν κλείσει όμως ο μήνας γιατί τον νέο άνθρακα τον έχω περίπου 2 εβδομάδες και δεν είμαι σίγουρη αν είναι καλά στρωμένο το ενυδρείο.
Όσον αφορά τις μετρήσεις ως αρχάρια αγόρασα (πριν γίνω μέλος στο forum) strips της jbl και ένα δεικτη αμμωνίας seachem. Επειδή η gh ήταν σχετικά ψηλή (περίπου 14-16°d) και η kh χαμηλή (γύρω στα 3 με 6°d) άρχισα να χρησιμοποιώ ένα άλάτι της seachem (alkaline buffer). Σε συνδυασμό με το seachem prime (με υπερδολογηση) τωρα πιά έχω μηδενικό χλώριο, μηδενικές μετρήσεις ΝΟ2, αμμωνία <0,02ppm και ΝΟ3 από 0 έως 10mg/l ανάλογα πότε θα κάνω την μέτρηση. Επειδή τα strips είναι με χρωματιστές ενδείξεις είναι σχεδόν πάντα προς το λευκό (στο μηδέν). Οι μετρήσεις σε gh τώρα πιά είναι περίπου 9-10°d και έχει ανέβει η kh μεταξύ 6-10°d. Λέτε να αρχίσω να τα ταίζω καθημερινά σε κανα δυό εβδομάδες ώστε να είμαι σίγουρη ότι έχει στρωθεί το φίλτρο?
Όσο για την ψύξη σκεφτόμουν για πατέντα με ανεμηστιράκια η/υ. Εσείς τί κάνετε για το θέμα αυτό?
Η ιδέα με το μπολάκι του ελληνικού καφέ και το φασκόμηλο είναι φοβερή. Να μήν σου πώ ότι θα φτιάξω τέτοια μπολάκια και για το τραπέζι μου στο μπαλκόνι. Δεν είμαι υπέρ του να χρησιμοποιώ φιδάκια οπότε θα το δοκιμάσω σίγουρα!!!
Συγνώμη αν σας κουρασα με την πολυλογία μου.
Πάντως να ξέρετε ότι συμβουλές έχετε να δώσετε είναι καλοδεχούμενες (μπας και γλιτώσω και από άλλες γκάφες...)
-------------------------
Παιδιά ξέχασα να ρωτήσω σχετικά με την διακόσμηση του ενυδρέιου.
Θά ήταν καλύτερο να βγάλω τα πλαστικά σε λίγο καιρό και να βάλω ένα ξύλο ενυδρείου για να μπορουν να παίζουν και να κρύβονται?? Φοβάμαι να βάλω κανονικά φυτά επειδή είμαι άσχετη και δεν ξέρω πως να τα χειρίζομαι και φυσικά που να χωρέσουν!!
Τα ξύλα αυτά τα βρίσκεις στα πετ σοπ?
Ευχαριστώ και πάλι!!

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Mary74 : 03-04-13 στις 10:00 Αιτία: Automerged Doublepost
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01731 seconds with 10 queries