Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #25  
Παλιά 01-04-13, 11:24
yannis Ο χρήστης yannis δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 30-08-2004
Περιοχή: Αττική
Μηνύματα: 367
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από delta66 Εμφάνιση μηνυμάτων
Οι πλεκο συνηθως εχουν προβλημα με τα παρομοιου ειδους ψαρια (πλεκο) και πολλες φορες με ψαρια με μεγαλη επιφανει οπου βεντουζαρουν πανω τους (ιδιως τις νυχτερινες ωρες που ειναι δραστηριοι ενω τα αλλα ψαρια κοιμουνται), πχ δισκους, χρυσοψαρα, οπου κολλανε για να φανε τη βλεννη του σωματος τους.
Ή οταν αμυνονται σε επιθεσεις αλλων ψαριων.
Με μικροψαρα δεν εχω ακουσει ποτε προβλημα, κι απο την δικη μου μοναδικη εμπειρια με κοινο πλεκο που κρατησα μεχρι να γινει 17-18 εκ, μαζι με τετρας και κορυ, δεν εδειξε καμια επιθετικοτητα, τρωγαν και διπλα διπλα με τα κορυ.
Φυσικα παιζει ρολο και ο χαρακτηρας του εκαστοτε πλεκο.
Συνηθως δεν υπαρχει προβλημα.
Αν βεντουζάρει σε ένα μεγάλο ψάρι γιατί να μην βεντουζάρει και σε ένα καρδινάλιο που κοιμάται στην επιφάνεια της άμμου;;
Ακόμα και αν δεν σκοπεύει να τον σκοτώσει, θα ελέγξει αν το μικρό τέτρας είναι μεζές η όχι και τελικά θα στρεσάρει όλο το κοπάδι τον τέτρας.

Τα πλέκο γενικά δραστηριοποιούνται όταν τα φώτα είναι κλειστά και δεν υπάρχει κίνηση στο χώρο τους με αποτέλεσμα να μην υπάρχουν πολλές παρατηρήσεις από τους χομπίστες. Την ημέρα είναι κύριοι αλλά όταν τα φώτα κλείσουν μπορούν να γίνουν μεγάλα πειραχτήρια και καιροσκόποι. Εξαρτάται από το ψάρι την ηλικία του και την πείνα του.

Δεν μου αρέσει η ιδέα συγκατοίκησης μεγάλου πλέκο με μικρά τέτρας αλλά δεν έχω προσωπική εμπειρία από τον συνδυασμό τους.
Αναφέρω τα παραπάνω για προβληματισμό!
__________________
Καπιταλισμός χωρίς χρεοκοπία είναι σαν τον χριστιανισμό χωρίς την κόλαση
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01607 seconds with 10 queries