Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #5  
Παλιά 14-03-13, 12:08
Το avatar του χρήστη Qbrain
Qbrain Ο χρήστης Qbrain δεν είναι συνδεδεμένος
Member
 
Εγγραφή: 28-12-2012
Περιοχή: Αθήνα
Μηνύματα: 226
Προεπιλογή

με αφορμή τον θερμοστάτη στο μικρο, που εξερράγη εχτές στα καλα καθούμενα, επαναφέρω αυτο το θεμα, γιατι μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μερικά πειράματα και να καταλήξω σε 1-2 συμπεράσματα.

αρχικα να ξεκαθαρίσω οτι ο λογος που εξερράγη ειναι άγνωστος υποθέτω οτι απο κάπου θα πέρασε νερό το οποιο εξατμίστηκε με αποτέλεσμα να διασταλεί και να κάνει το γυαλί να σπάσει.

τι στιγμή που έγινε αυτό δεν έπεσε η ασφάλεια ούτε το ρελαι διαφυγής.

Tα πάντα συνέχισαν να λειτουργούν κανονικά εκτος απο το θερμοστατη φυσικά (οπου θερμοστάτης = θερμαντική αντίσταση με ενσωματωμένο μηχανικό θερμοστατη made in prc)

βάζοντας μεσα ενα δοκιμαστικό δεν άναβε, τα ψάρια μια χαρά, ακομα και τα νεογέννητα, οπως και τα σαλιγκάρια

πλησιάζοντας ενα επαγωγικό δοκιμαστικό άναβε, έβγαλα τα υπόλοιπα απο την πριζα, (φως φιλτρο αεραντλια)και αφήνοντας μονο το σπασμένο θερμοστατη σταμάτησε να ανάβει, δοκίμασα μετρώντας και με ενα πολυμετρο και στo ac αλλα και στo dc η μονη μέτρηση που πήρα ηταν κατι mV στο dc, το οποιο υποθέτω ηταν λογικο, δοκίμασα με αμπεροτσιπιδα στο καλώδιο του θερμοστατη και παλι 0, εδω να τονίσω οτι η θερμοκρασία ειχε πέσει περίπου 2 βαθμούς όποτε ο θερμοστατης θα έπρεπε να λειτουργεί.

Μετα απο ολες αυτες της μετρήσεις θεώρησα ασφαλές να βαλω μέσα το χερι μου, οπως και έκανα χωρις να νιώθω τίποτα, εβγαλα το θεμοστατη, μάζεψα τα γυαλιά και ευτυχώς ειχα εναν καβατζα για αντικατάσταση

το κεραμικό υλικό που ηταν τυλιγμένη η αντίσταση ειχε θρυμματιστεί και εσωτερικά τα λεπτά σύρματα ειχαν κοπεί, υποθέτω λοιπόν πως ειχε κάποια εσωτερική ασφάλεια σε καποιο μονωμένο τμήμα.

Το θεμα ειναι οτι αν δεν υπήρχε αυτου του ειδους η ασφάλεια, δεν θα χρειάζονταν γειωση ολα τα καλώδια τον επιμέρους συσκευών και δεν θα έπρεπε να εχουν γείωση(σουκο δλδ)?
Ολα όμως ειναι διπλολικα ευθείας, δεν εχω δει σε καμια συσκευή (φιλτρο, θερμοστάτης, φωτα, αεραντλίες)να έχουν σούκο μπριζες

επίσης για να λειτουργήσει ενα ρελαι διαφυγής θα πρέπει να υπάρχει γείωση, και για να "πεσει" μια ασφάλεια θα πρεπει το φορτίο (σε Α) να ειναι μεγαλύτερο απο την ασφάλεια, επίσης κλείνοντας τον διακόπτη απο το πολυμπριζο δεν ειναι απαραίτητο οτι γλιτώνουμε την ηλεκτροπληξία, γιατι συνήθως αυτοι οι διακόπτες κόβουν ενα απο τα 2 καλώδια όποτε ποτε δεν μπορείς να ξέρεις αν κόβουν την φάση.

Αρκετά χρόνια πριν (καπου στο 95) σε μια αλλαγή νερού μου ειχε ξανα σπασει, ραγίσει βασικά (απο δικο μου λάθος φυσικά) θερμοστάτης που δεν τον ειχα παρει χαμπάρι και το αποτέλεσμα ηταν ενα ψαρι (δολάριο αν θυμαμε καλά) μόλις πλησίασε στον θερμοστατη εγινε ψητό παίρνοντας ενα σχήμα V, βάζοντας το χερι μου μεσα για να δω τι εγινε και να το βγάλω έπεσε η ασφάλεια, και όπως ειναι λογικό την άκουσα λιγο. παλι όμως το ενυδρείο δεν ήταν γειωμένο, ουτε αυτές οι συσκευές ήταν σούκο, ουτε τα υπόλοιπα ψάρια έπαθαν τίποτα.
Βεβαια μιλαμε για σχεδον 20 χρονια πριν σε παλιο σπιτι με παλιο πικανα, και συσκευές στο ενυδρείο παλιας τεχνολογίας και χωρίς πιστοποιητικά CE
__________________
by qbrain
qfail.blogspot.com
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01786 seconds with 10 queries