Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 14-04-05, 15:12
a$wto$ Ο χρήστης a$wto$ δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: Θεσσαλονίκη
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Pritanis
σκεφτομουν να κραταω ανοιχτο το καπακι το καλοκαιρι για να εχω φρεσκα κουνουπια για τα ψαρακια μου . Περα απο την πλακα ξερει κανεις αν μπορει να δημιουργηθει καποιο προβλημα στα ψαρια ή στην αλγη μου.....
Φιλε μου,πλακιτσα δεν κανω με τετοια θεματα Αντιγραφω απο την Κλινικη Οφθαλμολογια Α.Π.Θ. του Νικολαου Σταγκου σελ85:

"O κρυσταλλοειδης φακος(ΚΦ) των νεων ατομων μεταδιδει περιπου το 90% του ορατου φωτος (400-700nm)προς τον
αμφιβληστροειδη.Η διαπερατοτητα του ΚΦ στο φως ελλατωνεται με την παροδο της ηλικιας και η ελλατωση αυτη
οφειλεται στις αλλαγες χρωματος και τη γηρανση του ΚΦ.
Παραλληλα με τη δυνατοτητα μεταδοσης του φωτος ο ΚΦ απορροφα ορισμενα μηκη κυματος και ιδιαιτερα μερος
της υπεριωδους ακτινοβολιας (UV) και με αυτον τον τροπο προστατευεται ο αμφιβληστροειδης απο την φωτοτοξικη
της δραση.Ο κερατοειδης απορροφα καθε ακτινοβολια που εχει μηκος κυματος 295-400nm (δηλ. UVB 295-315nm και UVA
315-400nm).Η απορροφηση της υπεριωδους ακτινοβολιας απο τον ΚΦ εξαρταται απο την ηλικια: πανω απο το 75% της UV
ακτινοβολιας 295-400nm μεταδιδεται διαμεσου του ΚΦ στις ηλικιες κατω των 10 ετων, ενω μονο το 10% απο ιδια μηκη
κυματος διαπερνα τον φακο στην ηλικια των 25 ετων."

Ριξε μια προσεκτικη ματια λοιπον στην συσκευασιας να δεις τι φασμα μηκος κυματος παραγει η συγκεκριμενη λαμπα ωστε να εισαι σιγουρος.
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01311 seconds with 10 queries