Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
Παλιά 21-02-13, 13:15
moufas1973 Ο χρήστης moufas1973 δεν είναι συνδεδεμένος
Banned

Περιοχή: φαληρο
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από maria p Εμφάνιση μηνυμάτων
δεν ξέρω τι είναι, τι γράφει ακριβώς το σκεύασμα? ίσως είναι βακτήρια που δίνουν τα μαγαζιά για τα άστρωτα φίλτρα. τώρα με το φάρμακο η βιολογία (που δεν είχε αποκατασταθεί έτσι κι αλλοιώς ) χαλάει.
Μαρια εχουν συμβει απανωτα λαθη σε αυτο το οικοσυστημα για το οποιο μιλαμε

1. Το ενυδρειο δεν στηθηκε σωστα απο την αρχη( να ναι καλα ο πετσοπας για αυτο )
2. Το ενυδρειο δεχθηκε λαθος αριθμο οικοτροφων. Επισης λαθος ο πετσοπας που μου ειπε σε 60 λιτρα χωρανε μεχρι 8 χρυσοψαρα
3. Το ενυδρειο λειτουργουσε λαθος ( εκανα αλλαγες καθε 30-40 μερες αφου ο πετσοπας μου ειπε με το φιλτρο εισαι μια χαρα )
4. Στις αλλαγες ξεπλενα καλα το φιλτρο με νερο της βρυσης ( Εδω μου ειπε ο πετσοπας με νερο ενυδρειου αλλα δεν μου ειπε τον λογο κι ετσι θεωρησα καλυτερο το νερο της βρυσης..λαθος δικο μου )
Επισης μου εδωσε να ριχνω αντιχλωριο και antibacter αλλα κανεις δεν ειπε να εχω θερμοκρασια πριν ριξω το νερο ενυδρειου
5. Κανεις δεν μου ειπε να ελεγχω νιτρωδη νιτρικα κτλ...λαθος του πετσοπα
6. Κανεις δεν μου ειπε οτι ο πεκος δεν παει με τα χρυσοψαρα και δεν καθαριζει οπως νομιζα τα τζαμια ( λαθος του πετσοπα )
7. Εχασα τρια ψαρια σε 8 μηνες ( ενα χρυσοψαρο και 2 πεκους ) και κανεις δεν μου ειπε οτι αυτο ειναι προβλημα. Το θεωρησα φυσιολογικο και ο πετσοπας το ιδιο
8. Λογικο στο πρωτο προβλημα λοιπον να μην ξερω ουτε τι γινεται, ουτε τι συμβαινει στο ενυδρειο ουτε φυσικα πως να το αντιμετωπισω. Ο πετσοπας μου εδωσε φαρμακο για τρεις μερες χωρις να μου πεις δες μια αμμωνια δες ενα νιτρικο τα νιτρωδη κτλ..
9. Παρολα αυτα θεωρω για ολα αυτα φερω μεγαλη ευθυνη γιατι δεν ασχοληθηκα κι εγω σοβαρα με την εννοια να μελετησω και να μαθω πρωτα μην ξεκινησω ολα αυτα...αλλα τα ψαρια ηρθαν σαν δωρο στα μικρα σε μια γυαλα απο την γιαγια σαν παιχνιδι κι ετσι μπηκα στο τρυπακι χωρις να το εχω ψαξει. Ομως επρεπε να διασταυρωσω κτλ...καλιο αργα παρα ποτε θα μου πεις

Τι σκοπευω να κανω

Δοξα τω Θεω εδω μεσα υπαρχουν ανθρωποι με μερακι κι ενδιαφερον που με κατατοπισαν οχι για το τι να κανω με τα ψαρια μια και δεν ειναι δυνατον να μου δωσουν συμβουλες για θεραπεια χωρις ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ αφου ουτε νιτρικα εχω ουτε μετρησεις ουτε τιποτα κι ολα γινονται κι εγιναν τυχαια, αλλα για το τι πρεπει να ειναι και πως ενα ενυδρειο τι να προσεχω κτλ και τι να εχει σαν εξοπλισμο σωστο

Συνεπως παλευω οπως μπορω τα τρια χρυσοψαρα που εχω και τον πεκο γιατι δεν μπορω ουτε να δωσω κανενα απο αυτα μια και δεν ξερω ποιο πλεον εχει μολυνθει και ποιο οχι, παλευω στα τυφλα με το φαρμακο για 7 μερες και συχνες αλλαγες κτλ κτλ κι αν σωθουν οσα σωθουν και παρακολουθηθουν δινονται σε λιμνη κτλ και το ενυδρειο στηνεται απο την αρχη μετα με guppy που ειναι πιο κοντα τα 60 λιτρα για αυτα και πιο χαλαρα τα πραγματα. Με σωστο εξοπλισμο και πλεον σωστη παρακολουθηση

Συγνωμη για το μεγαλο μυνημα αλλα να ευχαριστησω απο εδω μεσα ολους οσους ειτε διαβασαν ειτε βοηθησαν ειτε συνεχιζουν να με βοηθουν σαν αρχαριος που ειμαι ειτε μεσω ποσταρισματος ειτε μεσω μηνυματων πριβε

Αυταααααα

υ.γ. Τα ψαρια εδω και δυο μερες ασχολουνται απιστευτα πολυ με το χαλικι λες και κατι ψαχνουν κι οταν πλησιαζω απο μακρια στο ενυδρειο κανουν σαν παλαβα...
Απάντηση με παράθεση

Page generated in 0,01797 seconds with 10 queries