Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #16  
Παλιά 02-04-05, 14:28
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Discos
Και οι 2 βασιζονται σε ψυξη της ψυχτρας πρωτα και μετα του υλικου (στην δικη μας περιπτωση το νερο του ενυδρειου μας) που εφαπτεται-ερχεται σε επαφη την αλλη ακρη υλικου που ειναι ενα σωμα με την ψυχτρα που ψυχεται απο το βεντιλατερ .

Πως το εξηγεις στην μια περιπτωση να κανει δουλεια ενω στην αλλη που ουσιαστικα ειναι ακριβως οι ιδιες αρχες (ψυξη της ψυχτρας πρωτα και μετα του εκαστοτε υγρου) να μην γινεται .
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues
Ευχαριστως..
Το στοιχειο peltier στην μια του ακρη ζεσταινεται περισσοτερο απο την θερμοκρασια περιβαλλοντος αποβαλλοντας θερμοτητα ενω στην αλλη καθοτι ψυχροτερο, τραβαει θερμοτητα απο το νερο που ερχεται σε επαφη, παντα ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ενεργεια..
Αυτο ακριβως ακριβως προτηνει και ο Ναυτιλος. ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ. Το νερο του ενυδρειου θα περναει μεσα απο το ψυγειο που τα βεντιλατερ θα ψυχουν τις ψυχτρες ΚΑΤΑΝΑΛΟΝΩΝΤΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑ. Στην προκειμενη ανεμιστηρες. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΛΤΙΕΡ. Στο σχεδιο του εχει και τα βεντιλατερ.

H ΜΟΝΗ διαφορα ειναι πως αντι να παμε εμεις την ψυχτρα διπλα στο ενυδρειο μας για να ακουμπαει το νερο μας, παμε μεσω μιας αντλιας ΕΜΕΙΣ το νερο μας στην ψυχτρα για ποιο καλη ανεση. Ουσιαστικα ειναι ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ-Η ΙΔΙΑ ΒΑΣΙΚΗ ΑΡΧΗ.

Αυτα που αμφισβητεις, δουλευουν και στην πραξη. Και την ψυξη δεν την θελουμε το χειμωνα,οπως λες για τα αμερικανακια αλλα το καλοκαιρι.

Τωρα αμα δεν καταλαβαινεις τα αυτονοητα, εγω δεν εχω κατι αλλο να πω....
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01501 seconds with 10 queries