Εμφάνιση ενός μόνο μηνύματος
  #10  
Παλιά 01-04-05, 19:21
Discos Ο χρήστης Discos δεν είναι συνδεδεμένος
Γηραιοί του GAB
 
Εγγραφή: 15-01-2003
Περιοχή: Αθηνα - Ηλιουπολη
Μηνύματα: 632
Αποστολή μηνύματος AIM στον/στην Discos
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues
Αυτο το πραγμα δεν ψυχει καν...
Μπορει να ψυχει μηχανες αυτοκινητων που εχουν καυσαερια στους 1000+ βαθμους κελσιου..
Τωρα πως θα ψυξει ενυδρειο στους 28 βαθμους με θερμοκρασια περιβαλλοντος (το καλοκαιρι) 34.. παραμενει ενα θερμοδυναμικο μυστηριον.
Οπως δεν ειναι δυνατον ενα ανεμιστηρακι 9 ποντους σε διαμετρο να ψυξει με τον αναλογο κοντρολερ ενα ενυδρειο 600λιτρα στους 28 βαθμους σταθερα ενω η εξωτερικη ειναι 33-35.....

Οπως δεν ειναι δυνατον ενα peltier (που ουσιαστικα ειναι μια μικρη ψυχτρα και η μια ακρη που βγαινει σαν μοχλος και ακουμπαει στο νερο μας να ψυχεται απο ενα κουλερακι αντιστιχης διαμετρου που ψυχει την ψυχτρα) η οποια ειναι 10-15 ποντους ποιο μακρυα απο την ακρη που μπαινει στο ενυδρειο και να το ψυχει αναλογως.....

Λοιπον μην βγαζουμε πραγματα λαθος εαν δεν ξερουμε το γιατι. Και ειναι προφανες πως δεν ξερεις το γιατι. Υπαρχουν συστηματα (custom) στην αμερικη που δουλευουν ακριβως οπως το ειπε ο nautilus αλλα με αλλα μεταλλα τα οποια δεν ειναι τοξικα για το ενυδρειο μας, το κακο ειναι πως ειναι ακριβα... Ειναι η ποιο σωστη οικολογικη και οικονομικη προσεγγιση σαν λειτουργεια σε βαθος χρονου.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από netblues
Για πρωταπριλιατικο καλο ειναι , αλλα δεν εχει την διασταση του απιστευτου ή
του δοκιμασμενου ωστε να "ψαρωσουμε...¨"
Ισα ισα που και δοκιμασμενο ειναι αλλα και προτεινομενο. Οταν η θερμοαπαγωγη σε τετοιες θερμοκρασιες ειναι τοσο μεγαλες, αυτο συμαινει πως σε ενα ενυδρειο που οι απαιτησεις ειναι λιγοτερες θα κανει φοβερη αλλα και οικονομικη δουλεια.

Μην λες πραγματα εαν δεν τα ξερεις. Δεν μπορουμε να λεμε πραγματα ετσι επειδη δεν μας καθονται στο αυτι καλα. Δεν ειναι σωστος τροπος αυτος. Εδω υπαρχουν και γεγονοτα αλλα και αποδειξεις απλα δεν ετυχε να τα δεις η δεν ετυχε να τα ψαξεις πριν απαντησεις αναλογα... Μην τα καταδικαζουμε επειδη "ετσι νομιζουμε". Δεν ειναι σωστος τροπος αυτος.

nautilus εαν βρεις ενα υλικο που δεν ειναι τοξικο για το ενυδρειο, θα ηθελα να ειμαι απο τους πρωτους που θα το δοκιμασουν. Εχω ξαναπει πως εδω θελω να ειναι ενας χωρος οσο γινεται εμπειρης και εγκυρης γνωσης οποτε οτι λεγεται θελω να ειναι οσο γινεται ποιο εγκυρο και ψαγμενο.

Πιστευω πως σε ενα πολυ μεγαλο βαθμο αυτο εχει γινει και θα κανω οτι μπορω για να το κρατησω ετσι. Σιγουρα ολοι κανουμε λαθη, αλλα οχι αψυχωλογητα και χωρις να το ψαξουμε λιγο πρωτα η απλα για να γραψουμε κατι.Θελω να πιστευω πως στην προκειμενη περιπτωση δεν εχει συμβει αυτο...
__________________

"Αυτος που δεν εχει κανει ποτε λαθος, ειναι αυτος που δεν εχει δοκιμασει ποτε κατι καινουργιο"
Albert Einstein

"Οταν λες παντα την αληθεια, δεν χρειαζεται ποτε να θυμασαι τι ειπες"
Μαρκ Τουαιην

Reef Keeping - Coral Magazine - Advanced Aquarist
Απάντηση με παράθεση
 
Page generated in 0,01810 seconds with 10 queries